Abone Ol

İmamın önlenemeyen yükselişi: Sınavsız 3 müdürlük koltuğuna oturdu

İmam kadrosunda görev yapan bir kişinin sınava girmeden zabıta müdürlüğüne, 40 gün sonra işletme müdürlüğüne, ardından da destek hizmetlerine atandığı aktarıldı. Sayıştay ise, "kamu zararı" diyerek ödemeleri geri iste

İmamın önlenemeyen yükselişi: Sınavsız 3 müdürlük koltuğuna oturdu

AKP döneminde devletin her kademesinde yapılan ve tartışılmaya devam eden liyakatsiz görevlendirmelere bir yenisi daha eklendi.


İmam olarak mesleğe başlayan bir kişinin, hiçbir sınav zorunluluğu ve bekleme sürelerini yerine getirmeden kısa sürede müdürlüğe kadar yükseldiği ortaya çıktı.

YARGILAMA YAPILDI, 'KAMU ZARARI' GERİ İSTENDİ!
BirGün gazetesinden Nurcan Gökdemir'in haberine göre, Sayıştay denetçilerinin denetimleri sırasında ortaya çıkan olayla ilgili yargılama da yapıldı. 

Yargılama sonunda, mevzuatta belirtilen şartları taşımadığı halde zabıta müdürü olarak atanan ve daha sonra görevde yükselme sınavına tabi olan müdürlük kadrosuna sınavsız bir şekilde kadro değişikliği ile atanan imamdan ve diğer sorumlulardan, 'kamu zararı'nın geri alınması kararlaştırıldı.

Kamu zararı olarak talep edilen kalemlerde, 'müdürlük kadrosunun karşılığı olan ek gösterge', 'ek ödeme', 'yan ödeme tazminatı' ve 'özel hizmet tazminatları' yer aldı.

MÜDÜR OLABİLMEK İÇİN EN AZ İKİ YIL ÇALIŞMA ŞARTI!
Karara göre, imam kadrosunda çalışan bir kişi sınav ve en az 2 yıl görev yapma şartı aranmaksızın zabıta müdürü kadrosuna atandı. Bu kadroda 40 gün görev yaptıktan sonra da unvanı değiştirilerek görevde yükselme sınavına girmeden İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’ne atandı. İmamın son görevi destek hizmetleri müdürlüğü oldu.