Abone Ol

İlyas Salman: "Bana uygun rolü olan beri gelsin!"

Sinema sanatçısı İlyas Salman; "İlyas Salman'a uygun bir rolü olan, gelsin çalsın kapımı da oyunculuk neymiş görsün. Hodri meydan!" dedi.

İlyas Salman: "Bana uygun rolü olan beri gelsin!"

Balçiçek Pamir'le Söz Sende'nin bugünkü konuğu sinema sanatçısı İlyas Salman'dı. Salman uzun süredir film çevirmemesinin nedenini soran Balçiçek Pamir'e ilginç bir cevap verdi:

"Uzun süredir film yapmadığım doğrudur ama ben Çiçek Bar'larda yönetmenlere rakı ısmarlamıyorum ki... Masa masa dolaşıp ona buna duymak istediklerini söylemiyorum ki... Nabza göre şerbet vermiyorum ki... Belki de bunlardan dolayıdır. Çok da önemli değil benim için... Ama varsa elinde İlyas Salman'a uygun bir rolü olan, gelsin çalsın kapımı da oyunculuk neymiş görsün. Hodri meydan!"
Salman, programın başında "Nasılsınız?" diye soran Balçiçek Pamir'e "Türkiye gibi" diye cevap verdi ve açıklamasını da şöyle yaptı: "Ben yıllardır nasılsın diyenlere böyle cevap veriyorum. Kimi bunu çok iyiyim diye algılıyor, kimi idare eder diye kimi de berbat durumdayım diye. Ben ahırda da yattım Waldorf Astoria otelinde de... Mühim olan nerede yattığın değil nasıl uyuduğundur. Türkiye'nin şu günkü durumunda yoksul halkımın bir gün bile yüzü gülmezken ben nasıl iyiyim derim?"

Balçiçek Pamir, Türk Solu dergisinde yazı yazan İlyas Salman'a zaman zaman ağır eleştiriler alan Türk Solu'nda yazdığı için kendisinin de eleştiri alıp almadığını sordu. Salman bu soruya "Evet bu eleştirileri duyuyorum, bazen ben de eleştiriyorum, hatta bunu yazılarımla da yapıyorum. Ama ben doğru bildiğimi söyleyen bir adamım. Fikirlerimi, görüşlerimi başka yerlerde de yazabilirdim... Doğrularımı yazabileceğim her yerde yazarım. Burada da onun için yazıyorum."
Programda İlyas Salman'ın pek bilinmeyen bir özelliği de ortaya çıktı. Salman oyunculuğunun yanı sıra şiir kitapları yayınlanmış bir şair. Pamir'in ricası üzerine Salman önce kendi yazdığı bir şiiri, daha sonra da Ahmet Arif'ten bir şiir okudu. İlk şiirden sonra programın mail adresine yağan mesajların büyük bir çoğunluğu "Başka bir şey konuşmayın, İlyas Salman şiir okusun" arzusunu yansıtıyordu. Bunun üzerine Salman, Ahmet Arif'e ait bir şiir daha okudu ve Ahmet Arif'in şiirlerinden bir dinleti oluşturmakla ilgili bir projesi olduğunu ancak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiği bu projenin reddedildiğini anlattı.

Programda 2000 yılında kaybettiğimiz Kemal Sunal'ı da anan İlyas Salman ölüm haberi geldiğinde kendisine duygularını soran bir gazeteciye "Oyuncağı elinden alınmış çocuk gibiyiz" dediğini onun da "Siz Kemal Sunal'ı oyuncağa mı benzetiyorsunuz?" diye sorduğunu anlattıktan sonra sözlerine şöyle devam etti: "Dedim ki o arkadaşa 'Senin çocuğun var mı?' dedi ki 'yok'. Tamam dedim, zaten olsa da bu kafayla zor anlarsın. Kemal bu ülkenin en büyük sanatçılarından biriydi. Çocuğunu susturamayan anneler bile ona çok şey borçludur. Şimdi bir de Şener (Şen) abim var, inşallah ben ölmeden ölmez. Onu çok seviyorum, gerçi filmlerde hep bana kazık atıyor ama o benim biricik ağabeyimdir."

Habertürk