Abone Ol

İlkay Gündoğan neden Almanya'yı seçti?

Borussia Dortmund'un yıldız futbolcusu İlkay Gündoğan neden Almanya milli takımını tercih ettiğine açıklık getirdi

İlkay Gündoğan neden Almanya'yı seçti?

Gurbetçi futbolcu İlkay Gündoğan ve babası İrfan Gündoğan Zaman Gazetesi’nden Ahmet Çakır’a konuştu. Başarılı futbolcunun babası İrfan Gündoğan, İlkay’ın milli takım tercihini yorumladı.

“ZOR BİR KARARDI”

Milli takım konusunda tıpkı Mesut Özil gibi Almanya’yı seçmesi üzerine tepki toplayan İlkay Gündoğan’ın babası İrfan Gündoğan, aile olarak bu dönemde çok sıkıntı çektiğini belirtiyor. “Yaşadıklarımızı şimdi hatırlamak bile istemiyoruz. Sadece, 1 yıl süreyle bize ait internet sayfalarını kapatmak zorunda kaldığımızı söyleyeyim üsttarafını siz anlayın.” diye konuştu.

Oğlu İlkay’ın Türkiye’yi seçmesi halinde de çok zorlanacağını belirten İrfan Gündoğan, “Türk Milli Takımı’nı seçmesi halinde de çok sıkıntı çekecekti. Çünkü o güne kadarki bütün arkadaşları, çevresi, yetişme ortamı hep Alman’dı. Böyleyken ‘ben başka takımı seçiyorum’ diyebilmek kolay mı? Asıl o zaman kendini en yakınındakilere ihanet etmiş gibi hissetmez mi?” derken İlkay lafı alıyor, “Pişman olacak birşey yok. Önemli olan haksızlığa filan uğramamak. Böyle birşeyin olacağını da asla düşünmüyorum. Hakedersem oynarım. Haketmiyorsam zaten söylenecek birşey yok.”

“TÜRK OYUNCU VE HAKEMLERLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ”

Almanya’da yaşayan Türk sayısının fazlalığı yeşil sahalara da yansımış durumda. İlkay da bu konu hakkında örnekler veriyor. Örneğin hakem Deniz Aytekin ile geçen diyalogda, bir kart sonrası Türkçe itiraz ettiğini anlatıyor.

Diğer arkadaşlarıyla da sürekli irtibat halinde olduklarını dile getiren İlkay, Türkiye’den gelen ve gelecek tekliflere de cevap veriyor, “Onların beni istemeleri ve değer vermeleri nedeniyle teşekkür ederim. Bu, her oyuncunun hoşuna gider. Günün birinde Türkiye’de oynamak hemen hepimizin zaman zaman aklından geçer. O gün ne zaman gelir, bilemem.”

“BARCELONA’YI TAKİP EDİYORUM”

Hayatını futboldan kazandığını belirten İlkay, fazla futbol maçı izlemeyi sevmediğini de söylüyor. Sadece Barcelona maçlarını takip ettiğini anlatan başarılı futbolcu, “Zaten bütün hayatım futbol. Bir de saatlerce tv karşısında oturmak kolay değil. Ama Barcelona olursa başka” diye açıklıyor. Barcelona sevgisinin sebebi de futbol anlayaşının uyması ve tarzı beğenmesi.

Zaman