Abone Ol

İletişimi kesmek isteyen cuntacılar boş binayı bastı

15 Temmuz Cuma gecesi milli iradeye karşı yapılmak istenen darbe girişiminin ayrıntıları gün yüzüne çıkıyor. 15 Temmuz akşamı cuntacı askerler, Türkiye’yi iletişimsiz bırakmak istedi.

İletişimi kesmek isteyen cuntacılar boş binayı bastı

Hedeflerinde Turkcell’in Gebze’de ki data merkezi vardı. Baskına giden cuntacılar gördükleri manzara karşısında şok oldular, çünkü basmak için gittikleri bina inşaatı yeni tamamlanmış kullanılmayan bir binaydı.

15 Temmuz Cuma gecesi Fethullahçı Terör Örgütü mensubu bir grup cuntacı Milli iradeyi hedef almış. Bu girişim halk tarafından geri püskürtülmüştü. Cuntacı askerler, kamu kurumlarının yanı sıra özel sektöre ait binaları da bastı. Gebze Eskihisar Jandarma Karakolu'nda 30 asker, kendilerine verilen emri yerine getirmek için 15 Temmuz akşamı Turkcell’in data merkezine gitti. Cuntacıların bu baskını güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Turkcell'in data merkezi’ndeki güvenlik görevlilerini gözaltına alınan cuntacılar, binaya girdi. Cuntacılar binaya girer girmez büyük bir şok yaşadı. Cuntacıların bastığı data merkezi inşaatı yeni tamamlanmış bir binaydı.

Yaklaşık bir saat boyunca bina içinde duran cuntacılar, birşey yapamayacaklarını anlayınca binadan ayrıldı. Eskihisar Karakol Komutanı Teğmen Ahmet Akalın 16 Temmuz günü polis tarafından gözaltına alındı.



Akalın emniyette ilk ifadesinde baskın yaptıklarını kabul etti. Akalın ifadesinde; "Abdulkadir Yüzbaşı, Cumhurbaşkanını özel kuvvetler gözaltına alacak, bizim işimiz kolay. Turkcell’i basacağız, zaten az sayıda özel güvenlikçi var. Onlarda bize direnemezler. Zaten sıkı yönetim komutanının emriyle gideceğiz ve 3-4 saat içinde bu iş bitmiş olur, biz de döneriz" dediği öğrenildi. Ahmet Akalın çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.Cihan CİHAN