Abone Ol

Bravo Hocam: İletişim Dekanı Öğrencilerine Burs İçin Milyoner'e Katıldı

Medyafaresi.com Özel Haber- Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun öğrencilerine burs sağlamak için katıldığı yarışmadan 30 Bin Tl İle ayrıldı.

Bravo Hocam: İletişim Dekanı Öğrencilerine Burs İçin Milyoner'e Katıldı

Müşerref Seçkin / Medyafaresi.com

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Kim Milyoner Olmak İster’e katıldı. Prof. Dr. Altun, yarışmadan elde edeceği geliri, öğrencilere burs olarak verilmek üzere Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı’na bağışlayacağını söyledi.

“Yarışmacı profili arasında biraz farklılık gösteriyorum” diyen Prof. Dr. Altun’a, sunucu Kenan İmirzalıoğlu, “Yarışacağımız ilk dekanımızsınız” yanıtını verirken, Altun’un, “Umarım ilk soruda elenmem” sözleri ise izleyenleri gülümsetti.

Altun'un eşi Emel Esen Altun yarışmadan sonra Dekanın yaptığı açıklamayı şöyle paylaştı:

"Sevgili Eşim Değerli Hocam Prof. Dr. Abdülrezak Altun Kim Milyoner Olmak İster katılarak Burs Fonu için 30 Bin TL kazandı. Öğrencleri adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Cabası önünde saygı ile eğiliyorum."

Abdülrezak Hocanın yazdıklarını paylaşıyorum.

"Whatsapp’tan mesaj gönderen herkese)
Değerli dostlar, arkadaşlar, akrabalar,
Saygıdeğer büyükler, sevgili küçükler,

ATV’de yayınlanmakta olan Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışma programının çekimleri 18 Aralık 2021’de yapıldı. Program 7 Ocak 2022 Cuma akşamı yayınlandı. Program ekibinin ve sunucu Kenan İmirzalıoğlu’nun üstün profesyonel davranışlarının da ötesinde, dostane ve insancıl yaklaşımlarıma teşekkür ederim. Özel bir amaçla bu yola çıktığımı biliyorsunuz.

Öncelikle ekran başına geçerek, programı izlemek için vakit ayırmış olmanız bile bu çabama büyük bir destek verdi. Sizlere de çok teşekkür ederim. Gerek telefonla, gerek sosyal ağlar üzerinden heyecanımı paylaşanlara, yorumlarıyla destek verenlere ve elendiğim sorunun “gerçekten zor” bir soru olduğunu teyit ederek yüreğime su serpenlere çok teşekkür ederim.

Kullanmadığım jokerlerim mezunlarımız Önder Çağlar ve Lütfi Özel’e teşekkür ederim. Kullandığım jokerim HİT Bölümü öğrencisi Erdoğan Süngü’ye de –her ne kadar soruyu bilemese de- teşekkür ederim  (Olayın arka planını 5 yıl sonra anlatacağım).

Yayını, eşim, oğlum ve annemle birlikte izledik. Oğlum Umut stüdyoda benimle birlikte olmasına rağmen ekranda izlerken daha çok heyecanlandı. Eşim Emel bir iletişim uzmanı olarak bir yandan ekranı izlerken, bir yandan da çeşitli hesaplardan gelen yorumları anlık olarak takip etti. Annem, ekranda beni görünce tanıyamadı, ısrar edince de ”hiç benzemiyorsun” dedi. Onun için asıl seyirlik olan eşim, oğlum ve benim bir yandan ekranla, bir yandan da telefonlarla olan cebelleşmemizdi sanırım.

Yayını Almanya, Azerbaycan, ABD (Batı Kıyısı) ve Avusturalya’dan izleme gayretinde olan dostlarım vardı. Bu arada dünya hakikaten bir küresel köye dönmüş. Tecrübeyle sabit yani. Memleketim Artvin, Şavşat’tan (Köyüm Tepeköy’un ismini anmayı atlamışım, tüm köylülerimden özür dilerim), Türkiye’nin her yerindeki hemşerilerimden, Kars’tan Hakkari’ye, Muğla’dan Amasya’ya, Türkiye’nin pek çok yerindeki iletişim fakültelerinde görev yapan meslektaşlarıma, mezunlarımıza, öğrencilerimize varıncaya pek çok kişinin programı izlediğini biliyorum.

Kim Milyoner Olmak İster’in 7 Ocak 2022’de yayınlanan bölümünde öncekilere göre bir reyting artışı var mıdır? Varsa TİAK bunu da rapor eder mi? Bu da ileriki yarışmalarda soru olarak çıkar mı? Bilemiyorum.

Yayın sonunda pek çok kişi mesajlarında kutlamanın yanı sıra öğrencilerimize de destek vermek istediklerini belirtti. Bu niyette olanlar için, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Vakfının hesap numarasını sizlerle paylaşmak isterim.

Ank. Üni. İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı Vakıfbank Cebeci IBAN TR 29 0001 5001 5800 7287 9987 78

Bugün olmasa bile bir gün herhangi bir nedenle birine iyilik yapmak isterseniz, yanınızda / aklınızda bulunsun. Zorunda hissetmeyin, içinizden geldiğince, bazen iyi bir dilek bile yeter. Unutmayın, iyilik yapmak insana iyi gelir. Sevgiyle"

Abdülrezak Altun

Medyafaresi.com olarak koca yürekli hocamız Abdülrezzak Altun'u kutluyoruz.