Abone Ol

İlahiyatçı Cemil Kılıç Kendisini Tehdit Edeni Buldu: Tarikatçıymış

İlahiyatçı Cemil Kılıç kendisini tehdit eden şahsın görüntülerine ulaştığını söyledi.

İlahiyatçı Cemil Kılıç Kendisini Tehdit Edeni Buldu: Tarikatçıymış

İlahiyatçı Cemil Kılıç kendisini tehdit eden şahsın görüntülerine ulaştığını söyledi. Suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kılıç, KRT’de Semra Topçu ile Haftanın Panoraması Programında saldırganın bir tarikat mensubu olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Kılıç şöyle dedi:
“İki gün önce önüme durup, yolumu kesen ve konuşmalarımdan rahatsız olduklarını söyleyerek beni tehdit eden şahsın görüntülerine ulaştım. İsmini bilmiyorum ama görüntüleri elimizde. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk, kimliği tespit edilecek. Öğrendiğim kadarıyla yani bana gelen duyumlara göre meşhur tarikatlardan birinin mensubu imiş. İkamet ettiğim bölgede yoğun örgütlüymüşler, beni tehdit eden konuşmalar yapıyorlarmış. Türkiye’de vaiz lobisi var (Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın sözüdür, çok hoşuma gitti ben de kullanırım) işte o vaiz lobisi beni hedef gösteriyor. Takipçisi olacağız. Biz Allaha tevekkül ettik.”
Ağrı’dan gelen AKP’lilerin sahur görüntülerini de değerlendiren Kılıç, “Bu görüntüler Ramazan’ın ruhuna uymuyor, Ramazan bir şatafat ziyafet ayı değildir, Ramazan aşırı arzuları dizginleme, gösteriş, şatafat ve arzularını dizginleme ayıdır!” dedi. İlahiyatçı Kılıç şu ifadeleri kullandı;
“Her Ramazan ayında Ramazan’ın ve genel anlamda İslam’ın ruhuna uymayan görüntülerle karşı karşıya kalıyoruz. Ramazan nefsi terbiye ve toplumun birlik ve dayanışmasını güçlendirme ayıdır, toplumdaki gelir dağılımı adaletsizliğine karşı mücadele ayıdır. Varsıl ile yoksulu yakınlaştırma ayıdır. Aradaki mesafeye kapatma gayretinin yoğunlaştığı bir aydır. İslam’ın ruhuna uygun ramazan bu mahiyettedir. Dolayısıyla Ağrı’dan gelen sahur görüntüleri İslam’ın-Ramazan’ın ruhuna uygun olmayan görüntülerdir. Takva kavramı ile yan yana gelmesi imkânsız görüntülerdir.
Herkes kendi İslamını üretiyor
Maalesef herkes kendi İslam’ını üretmeye başladı. Bu görüntüleri yeni türedi sözde İslam kavramı çerçevesinde değerlendirebiliriz. İslam’la uzaktan yakından ilgisi olmayan görüntüler. Ramazan bir şenlik ayı değildir, şölen ayı değildir. Ziyafet ayı değildir. Ramazan aşırı arzuları dizginleme, gösteriş şatafat arzularını dizginleme ayıdır. Ama bu görüntülerde tam tersi, şatafat zevki sefa var, gündüz bir öğün yememenin acısını çıkarma görüntüsü var. Oysa Müslümanın iftar ve sahur sofraları mütevazi olur, midesini doyuruncaya kadar yemez, Hz. Peygamber midenizin ancak üçte birini doyuruncaya kadar yemelisiniz diye buyuruyor, yani Hz. Muhammed’in sünnetine de uygun değil bu görüntüler.”