Abone Ol

İktidara yakın Türkiye gazetesi: Dört başkan daha topun ağzında

İktidar yanlısı çizgisiyle bilinen Türkiye gazetesi, dört AKP’li belediye başkanının daha topun ağzında bulunduğunu yazdı.

İktidara yakın Türkiye gazetesi: Dört başkan daha topun ağzında

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın“Metal yorgunluğu var” diyerek partisinde başlatttığı yenilenme çalışması kapsamında en az altı belediye başkanının istifasını bizzat istediği  konuşuluyordu. İlk istifa İstanbul’dan gelmişti.

Elde var dört
Türkiye’de bugün çıkan Yücel Kayaoğlu imzalı habere göre Erdoğan geçen hafta partisinin merkez karar ve yürütme kurulu (MKYK) toplantısında beş belediye başkanının daha bizzat adını vererek istifa etmesini istedi. “İstanbul’daki süreci, başarısız ve performansı düşük olan belediyelerde de işleteceğiz. Seçimlerden kiminle başarılı çıkacaksak, onlarla çalışacağız. Aşama aşama bu süreç işletilecek.”

Bu toplantıdan sonra bir istifa da Düzce’den geldi.

Türkiye’nin haberinde istifası istenen diğer başkanların adı yer almadı.

Kanal D isim vermişti

Bununla birlikte dün akşam Kanal D’de yayınlanan haberde ise Erdoğan’ın istifasını istediği altı başkan olduğu öne sürülmüştü. Bu isimler şöyleydi: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Şahan, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver.

Sosyal medyanın en aktif politikacılarından Gökçek gün boyunca tek tweet atmadı.  Altepe ve  Ünver kendileriyle ilgili iddiayı yalanladı. Diğer başkanlar sessiz kaldı.

Hükümet sır vermiyor
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, bu konuda bilgisinin olmadığını, parti sözcüsünden konuyla ilgili doğru bilgi alınabileceğini belirtmişti.

Hakan’ın istihbaratı
Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında ‘aldığı istihbarat’ı şöyle paylaşmıştı: “Sırada… Bursa Belediye Başkanı varmış. Balıkesir Belediye Başkanı varmış. Pek ihtimal vermiyorum ama Melih Gökçek de varmış.”