Abone Ol

AKP'ye Yakın Şirketin Anketi AKP'lileri Bile Şaşırttı

AK Parti'ye yakınlıklarıyla bilinen GENAR Araştırma Şirketi ile Optimar Araştırma Şirketi, AK Parti'nin oy oranına ilişkin kamuoyunda çıkan oy oranlarının aksine şaşırtan son anket sonuçları verdi.

AKP'ye Yakın Şirketin Anketi AKP'lileri Bile Şaşırttı

Geçmişte anket sonuçları üzerinden propaganda yapan AK Parti yöneticileri son bir yıldır anket şirketlerinin son anket sonuçları karşısında yorum yapmaktan veya anketler üzerinden konuşmaktan kaçıyor. Kamuoyunda yaptıkları son anketlerin sonuçlarını belirli aralıklarla paylaşan araştırma şirketlerinin birçoğu AK Parti’deki erimeyi apaçık bir şekilde ortaya koyuyor. Anketlerde yüzde 40’lardan çok uzakta kalan AK Parti kara kara düşünüyor.

Akşam’da yer alan haberde, hükümete yakınlığıyla bilinen Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, muhalefetin iktidarı zayıf göstermek için “manipülasyon amaçlı anketler” de kullandığını öne sürdü. Türkiye’de seçime uzun bir zaman olmasına rağmen sürekli bir erken seçim gündeminin oluşturulmaya çalışıldığını savundu.

SON ANKET SONUCU: GENAR'A GÖRE AK PARTİ'NİN OYU 38 BANDINDA

AK Parti’ye yakınlığıyla bilinen sahiplerinden birinin de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen olduğu bilinen GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş da “Son zamanlarda bir anket ve sahte sonuç fırtınası başladı. Çok ipe sapa gelmez sonuçlar yayınlanıyor.” diye konuştu.

AK Parti’nin oy oranı hakkında konuşan İhsan Aktaş şunları söyledi:

“Yürüttüğümüz son anket çalışmasında oy oranı yüzde 38 bandında. Pozisyonunu koruyor. MHP'nin oy oranı yüzde 10 bandında. Eskiden suskun seçmen diye bir tabir vardı. AK Parti'yle ilgili öyle bir karalama kampanyası var ki, o suskun seçmenlerin hepsi şimdi AK Parti seçmeni oldu.”

'YÜZDE 50 İLE TÜRKİYE'NİN SORUNU EKONOMİ AMA AK PARTİ ÇÖZER'

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir ise yüzde 50 ile Türkiye'nin en önemli sorunun ekonomi ve işsizlik olduğunu söyleyerek bu sorunu kim çözer diye sorduklarında yüzde 30 ile AK Parti'nin çıktığını savundu.

Hilmi Daşdemir, şunları söyledi:

“Her ay yaptığımız Türkiye'nin Nabzı Araştırması'nda yüzde 50'ler oranında Türkiye'nin en önemli sorunu ekonomi ve işsizlik olarak görülüyor. 'Peki bu sorunu kim çözer' diye sorduğumuzda AK Parti % 30'larda çıkıyor. Geçtiğimiz yıllarda bu oran % 35'lerde çıkıyordu.”

“AK Parti dışında umut görülen bir parti yok.” diyen Daşdemir, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri açısından Erdoğan da rakipsiz olarak değerlendirilebilir. Hâlâ net olarak % 45,8'lik kararsızlar dağıtılmadan oyu var ki bu da önemli bir göstergedir.” ifadelerini kullandı.