Abone Ol

İktidar Yenilgiyi Kabul Etmiyor; Reddedilen Teklif Yeniden Oylanacak

TBMM'de muhalefetin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması Teklifi'nin maddelerine geçilmesi yeniden oylanacak.

İktidar Yenilgiyi Kabul Etmiyor; Reddedilen Teklif Yeniden Oylanacak

AKP’nin tüm itirazlara ve AYM'nin daha önce iki kez verdiği iptal kararına rağmen 5. kez Meclise getirdiği "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi" muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Meclis'te reddedilen teklif yeniden oylama için TBMM'ye tezkere sunuldu ve teklifin yeniden oylanması kararı çıktı..

Dün reddedilen, "Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi" bugün AKP tarafından yeniden Meclise getirildi. Tezkere Meclis'te tekrar okundu. Oylamanın tekrar yapılması kararı çıktı. Meclis Başkanvekili Haydar Akar, Genel Kurulu kapattı ve görüşmenin 6 Nisan'da yapılacağını bildirdi. CHP'li vekiller, "Hak, hukuk, adalet" ve "darbeci AKP" sloganları atıyor.

Bugün gerçekleşen Genel Kurul hareketli geçti. Mustafa Şentop, 'Meclisi ben yöneteceğim' derse CHP'li vekillerin buna karşı çıkacağı belirtilmişti. Meclis Başkanvekili Haydar Akar'ın, Şentop'un böyle bir istekte bulunması durumunda, "ben kürsüyü bırakmam" dediği aktarılmıştı ve Meclisi Akar yönetti. CHP'de bütün vekilleri 'acil' olarak Meclise çağrıldığı biliniyordu. Reddedilen güvenlik soruşturması teklifi salı günü Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek.

NE OLMUŞTU?

Meclis Genel Kurulu'nda dün akşam kamu görevine başlayacaklar için güvenlik soruşturmasına ilişkin kanun teklifinin maddelerine geçilecekti. Ancak salonda daha çok muhalefet milletvekili vardı ve oylamada maddelere geçilmesi reddedildi.