Abone Ol

İkinci Ege Onur Pikniği, ertelendi: Çocuk istismarı faili olanlar bize ahlak dersi veremez

İzmir’de Ege Üniversitesi bahçesinde “Onur Pikniği” yapmak isteyen öğrenciler, tehdit edildikleri ve can güvenlikleri olamadığı gerekçesiyle pikniği iptal etti.

İkinci Ege Onur Pikniği, ertelendi: Çocuk istismarı faili olanlar bize ahlak dersi veremez

Ege Üniversitesi'nde bugün düzenlenmek istenen ve hafta boyunca TGB, BAP, TÜGVA ve Yeniden Refah Partisi gibi oluşumlar tarafından hedef gösterilen İkinci Ege Onur Pikniği, Emniyet Müdürlüğü ve ÖGB’nin LGBTİ+’ların güvenliğini sağlamayacağını bildirmesi üzerine ertelendi.

Piknik için okula gelen öğrenciler, açıklama yapmak üzere Alsancak'ta bulunan İzmir Barosu binası önüne gitti. Baro binası önündeki kitleyi ablukaya alan polis, açıklamaya izin vermedi. 

'ÇOCUK İSTİSMARI FAİLİ OLANLAR BİZE AHLAK DERSİ VEREMEZ'

Yaşanan gerginliğin ardından LGBTİ+'lar polis ablukası içerisinde açıklama yaptı. “Vatan Partisi'nin gençlik yapılanması olan TGB, TÜGVA, Yeniden Refah Partisi, Büyük Aile Platformu, cihatçı ve faşist çeteler, Birkonfed Genel Başkanı tarafından sosyal medya üzerinden açık bir şekilde saldırıya uğrayacağımıza dair tehdit edildik” denilen açıklamada, Ege Üniversitesi'nin LGBTİ+'ların güvenliğini almak için hiçbir önlem almadığına dikkat çekildi.

Pikniğe gelen öğrencileri kampüs girişinde durdurarak “Nereye geldin?” şeklinde sorular yönelten emniyet mensuplarının ise 'cihatçı-faşist' grupların kampüse girişine izin verdiği dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Daha geçtiğimiz günlerde üç eşi olduğu ortaya çıkan Yeniden Refah Partisi, yöneticileri çocuk istismarı faili olan ve çocuk istismarını aklayan TÜGVA ve korku-nefret yayan söylemlerle iktidarın bekçiliğini yapan TGB, bizlere ahlak dersi veremez. Varoluşumuza ve hayatlarımıza sapkınlık, ABD propagandası diyerek kriminalize edemezsiniz. Biz LGBTİQ+'lar olarak işte, okulda, mecliste, kampüste sokakta ve yaşamın her alanında vardık, varız, var olmaya devam edeceğiz.”