Abone Ol

İkimiz de babasız büyüyen kızlarız

‘Fazilet Hanım ve Kızları’ dizisinde annesinin sözünden çıkmayan Ece Çamkıran karakteriyle izlediğimiz Afra Saraçoğlu ile Beşiktaş’ta buluştuk.

İkimiz de babasız büyüyen kızlarız

‘Fazilet Hanım ve Kızları' dizisinde annesinin sözünden çıkmayan Ece Çamkıran karakteriyle izlediğimiz Afra Saraçoğlu ile Beşiktaş'ta buluştuk. Özcan Deniz'in ‘İkinci Şans' filminden tanıdığımız Saraçoğlu'yla dizisini, oyunculuğunu ve gelecek hedeflerini konuştuk.

– ‘Fazilet Hanım ve Kızları' projesine nasıl dahil oldun?
Teklif Avşar Film'den geldi. Zaten onlarla ‘İkinci Şans' adlı ilk sinema filmimde de çalışmıştık. Sonra da deneme çekimlerine gittim ve diziye dahil oldum.
– Dizide canlandırdığın Ece karakteriyle ilgili ne gibi hazırlıklar yaptın?
Senaristimiz Sırma Yanık ile oturduk ve canlandıracağım karakterle ilgili çok şey konuştuk. Ece karakterini daha iyi anlamak için ona bir takım sorular sordum. Ece için fiziksel olarak bir hazırlığım olmadı, çünkü onun ilgilendiği bir spor dalı ya da hobisi yok. Bu nedenle Ece karakterine özellikle psikolojik hazırlık yaptım.
– Ece'yle ortak yanlarınız var mı?
Evet. Annem ile babam da ben iki yaşındayken yollarını ayırmışlar. Ece'nin babası ise o çok küçükken vefat etmiş. Yani ikimiz de babasız büyüyen kızlarız. Bu yüzden ikimiz de baba eksikliği hissediyoruz. Bir diğer ortak noktamız ise her şeyi içimize atıp, biriktirip belli bir noktadan sonra duygusal patlama yaşamamız.

Annem asla baskı yapmadı

– Ece ünlü olmak için ajansların kapısını çalıyor. Sen de oyunculuğa başlarken mutlaka aynı adımları atmışsındır. İkinizin annesi de mesleğinize destek değil mi?
Oyunculuk konusunda her ikimizin annesi de destek veriyor. Ama benim annem, oyuncu olmak istediğimi bildiği için daima yanımda durdu. Ece'nin durumu ise biraz farklı, çünkü o annesinin hayalini esas alıyor ve baskı görüyor. Oysa benim annem bana asla baskı uygulamadı.
– Oyunculuk hikayen nasıl başladı?
11-12 yaşlarımdayken karakter yaratmaya bayılırdım. Annem oyunculuk sevdamı fark edip beni bir ajansa götürdü. Ne var ki orada istediğim şeyler olmuyordu.
– “İstediğim şeyler” derken neleri kastediyorsun?
İstediğim, iyi bir eğitim alıp oyuncu olmaktı. Oyunculuk teklifleri geliyordu ama hep feminen roller söz konusuydu ve ben de minyon olduğumdan bu tür rolleri kaybediyordum. Derken bir gün annem, Özcan Deniz'in Nurgül Yeşilçay ile çekeceği sinema filmi projesinin fotoğrafını gördü. Bunun üzerine Özcan Deniz'e sosyal medya üzerinden mesaj attı.
– Böylece şansın döndü…
Özcan Deniz annemin mesajını aldığında beni deneme çekimleri için İstanbul'a çağırdılar. Birkaç gün sonra rolü aldığımı söylediler. Böylece ‘İkinci Şans' filmiyle oyunculuğa adım attım.

Tiyatro sahnesi kendimi en rahat hisettiğim yer

– Nazan Kesal'la aynı dizide yer almak, onun kızını canlandırmak sana neler hissettiriyor?
Nazan Kesal'la çalışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı ve avantajlı hissediyorum. Çünkü ondan hem oyunculuk hem de hayata dair çok şey öğreniyorum. Bu arada Nazan Kesal'ın oyunculuk atölyesine devam ediyorum. Tuğrul Tülek'ten de eğitim alacağım.
– Geleceğe yönelik hedeflerin neler?
İşimde daha iyi yerlere gelmek ve başarılı olmak istiyorum. Şu an tiyatro eğitimi alıyorum ve gelecekte de tiyatro yapmayı çok istiyorum. Tiyatro sahnesi kendimi en huzurlu ve rahat hissettiğim yer.