Abone Ol

İki Kez Uzaklaştırma Kararı Aldırmasına Rağmen Kocası Tarafından Katledildi

Konya'da evli olduğu erkek tarafından öldürülen Nuriye Ünver'in iki kez uzaklaştırma kararı aldırdığı bildirildi.

İki Kez Uzaklaştırma Kararı Aldırmasına Rağmen Kocası Tarafından Katledildi

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde evli olduğu Nuriye Ünver'i öldüren, Ünver'in anne babasını ve babaannesini de yaralayan Ahmet Rufai Ünver isimli erkek tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ünver'in ağabeyi Mustafa Akarsel, kardeşinin bir yıldır şiddete maruz bırakıldığını belirtti.

Anadolu Ajansı'na konuşan ağabey, "Aile içi şiddet vardı. Kardeşimin, eşinin yanı sıra kayınpederi ile kayınvalidesinden de şiddet gördüğünü duyuyorduk. İki kez uzaklaştırma kararı aldırdık. Olayların ikisinde de darp raporu var" dedi.

Fail erkeğin uzaklaştırma kararı alındığını öğrendikten sonra evli olduğu kadının babasını darp etmeye çalıştığı da öğrenilirken, ağabey Akarsel olay günü yaşananları şöyle anlattı:

'BABA BİZİ ÖLDÜRMEYE GELİYOR' DEMİŞ
"Kardeşim ağlayarak, 'Benim burada psikolojim bozuldu, gel beni götür' dedi. Ben de 'işten çıkınca gelip alayım' dedim. Bu süre içerisinde kardeşim babamın evine gitmiş. Ahmet Rufai Ünver, arkasından gitmiş. Çocukları aldıktan sonra kız kardeşime, 'Sen de geliyor musun?' diye sormuş. O da 'hayır, ben dayanamıyorum' deyince çocukları almış. Tekrar geri geldiğini gören kardeşim babama, 'Baba, bizi vurmaya, öldürmeye geliyor' demiş. Babam da 'Beni vur, çocuğumu vurma' deyince kız kardeşime sonra da diğer aile bireylerine ateş etmiş. Kardeşimden 5 kurşun çıktı. Olayı gören çocuklar da 'Annemi öldürdün' diye bağırıp ağlamışlar."

AİLE, FAİLİN EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYOR
Fail erkeğin en ağır cezayı almasını istediklerini söyleyen Akarsel, şöyle devam etti:

"Kardeşim olayların ardından boşanma davası açacaktı. Avukatı arayarak işlemlere başlamasını söylemişti. A.R.Ü. bunu kendine yediremedi. Yine tatlı dille götürmeye çalışırken annem kardeşimin önüne durup, 'kızım gitme' demiş ama kardeşim gitti. Yaklaşık 3 ay sonra da olay gerçekleşti. Zaten o evden iki gelin daha şiddet görerek ayrıldı. Çocuklar için şu an bir karar vermedik ama yurtta kalmasını, bu süre zarfında da ihtiyaçlarıyla ilgilenmek istiyoruz."