Abone Ol

İhsan Eliaçık'ın kızının o fotoğrafları ortaya çıktı!

FOTO GALERİ- 1 Mayıs’ta iş yerlerinin camlarını kıranların arasında olduğu iddia edilen ve gözaltına alınan Zeynep Eliaçık'ın fotoğrafları çıktı.

İhsan Eliaçık'ın kızının o fotoğrafları ortaya çıktı!

Zeynep Eliaçık'ın o fotoğrafları!.. FOTO GALERİ-

Baba Eliaçık, “Kızım 1 Mayıs’ta mitinge katıldı, yüzü açık fotoğrafı var. Maskelilerin arasındaki kişi Zeynep değil. Savcı da bu kanıda olduğu için serbest bıraktı” dedi...
Ancak polis aynı kanaatte değildi...

1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramı kutlamalarında kendilerine “Anarşist Blok” adını veren bir grup, İstanbul Şişli ve Mecidiyeköy ’de bazı işyerlerine zarar vermişti. Çıkan olayların ardından MOBESE ve diğer kamera görüntülerini inceleyen polis, geçtiğimiz hafta düzenlediği bir operasyonda olaylara karıştığı iddiasıyla 47 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan isimler arasında ilahiyatçı Antikapitalist Müslüman Gençler Grubu’nun fikri önderi İhsan Eliaçık’ın 21 yaşındaki kızı, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Zeynep Eliaçık da vardı.

Gruptaki bazı kişilerle sosyal paylaşım siteleri ve internet ortamında yaptığı yazışmalar nedeniyle gözaltına alındığı öne sürülen Zeynep Eliaçık, 17 Mayıs günü sevk edildiği Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Zeynep Eliaçık kendisinin hiçbir olaya karışmadığını söyledi.

Soruşturma dosyasına giren fotoğraflarda Zeynep Eliaçık’ın olay günü Taksim’de üzerinde “Esrar yasallaşsın” yazılı tişörtle yürüyen grup içinde olduğu iddia edildi...Polisin elindeki fotoğraflarda Şişli’deki olaylara karışan kişiler arasında bulunan siyah maskeli kıyafetli, yüzünü kapatan kişinin de Zeynep Eliaçık olduğu öne sürüldü... Deliller yeterli bulunmadı... Zeynep Eliaçık serbest kaldı...

Ancak bir o fotoğraflar içinde bir kare var ki Zeynep Eliaçık'ın başını ağrıtacak gibi görünüyor... Maskesiz haldeki fotoğraf ile maskeli arasındaki bağlantı kurulamıyordu... İiki kare arasında Zeynep Eli Açık'ın kıyafetini değiştirdiği polis kameralarına takıldı...  “Esrar yasallaşsın” yazılı tişörtle maskeli kıyafet arasındaki bağlantı böyle kuruluyor... (Gazetecell.com)

Zeynep Eliaçık'ın o fotoğrafları!.. FOTO GALERİ-