Abone Ol

Sivil kıyafetli teröristler böyle havaya uçuruldu

Zeytin Dalı Harekatı'nın başından itibaren Türkiye'ye yönelik gerçekleşen ve sivil ölümlerine neden olan YPG/PKK saldırıları İHA'larca görüntülendi.

Sivil kıyafetli teröristler böyle havaya uçuruldu

Türkiye-Suriye sınır hattındaki yerleşimlere saldıran teröristleri temizlemek için Cinderes kıskaca alındı.

TSK ve ÖSO, Şeyh Horoz’un doğusundaki Ömer Simo köyünü ele geçirdi. Böylece Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın başından itibaren Türkiye'ye yönelik  gerçekleşen ve sivil ölümlerine neden olan YPG/PKK saldırıları İHA'larca  görüntülendi. Hatay’ın karşısındaki Cinderes'te çekilen görüntülerde, evlerin arasındaki tamamı sivil kıyafetli teröristler özel donanımlı bir araç üzerinden Türk topraklarına atış yaparken  görülüyor.

Görüntülerde dikkat çekici başka bir ayrıntı da terör örgütü  mensuplarının, İHA'ların karargahın görüntüsünü çekememesi ve görüş açısını  kapatması için lastik yakmaları.

Saldırı sonrası İHA'lar tarafından takip edilen teröristlerin  saklandıkları örgüt karargahı, TSK tarafından nokta atışıyla tam isabetle havaya  uçuruluyor.

İşte o video...

Terör örgütü YPG/PKK, Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra 21  Ocak'tan bu yana Hatay ve Kilis'te sivil yerleşim yerlerine 98 roket ve havanla  saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 2'si Suriyeli 7 sivil hayatını kaybetti, 113  kişi yaralandı.

Cinderes'teki teröristlere kıskaç

TSK ve ÖSO, Türkiye-Suriye sınır hattındaki yerleşimlere saldıran PYD/PKK'yı temizlemek için Cinderes'e yoğunlaştı.

Afrin'in batısındaki Cinderes beldesinde, Deviye köyü ve ona hakim konumdaki 3 tepede PYD/PKK'ya yönelik operasyon düzenleniyor.

Karadan ilerleyen ÖSO'ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA'lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birlikleri destek veriyor.

Operasyon sırasında cephe hattında bulunan ÖSO savaşçılarının teröristlerle çatışma anları AA kamerasına yansıdı.

Afrin'in güneybatısında bulunan Deviye köyü, teröristlerin Cinderes beldesi ve çevresindeki tepelerden Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sivilleri hedef alması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

Şeyh Horoz temizleniyor, Kuzey birleşiyor!

TSK'nın 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik olarak Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) unsurları ile birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı’nın 25. gününde bir sevindirici haber daha geldi.

ÖSO, Afrin'in kuzeyindeki Bülbül beldesine bağlı Şeyh Horoz’un doğusundaki Ömer Simo köyünün ele geçirildiğini duyurdu.

Ömer Simo köyünün de alınmasıyla beraber Kilis sınırının Suriye tarafındaki Bülbül ve Azez ceplerinin birleştirilmesi için bir önemli adım daha atılmış oldu.

4 Şubat’ta ele geçirilen Şeyh Horoz Dağı, Afrin'in kuzeyinde bulunuyor. O zamandan bu yana teröristlerden temizlenmeye çalışılan bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

(AA)