Abone Ol

İHA'da ayrılık: İsmail Ballı istifa etti

Uzun yıllardır İHA'da yönetici olarak görev yapan İsmail Ballı ajans ile yollarını ayırdı. İsmail Ballı kurulduğu 1993 yılından beri çalıştığı İhlas Haber Ajansı’ndan neden istifa etti?

İHA'da ayrılık: İsmail Ballı istifa etti

Ballı yaptığı açıklamada ayrılma kararıyla ilgili bakın neler söyledi?

1993 yılı Eylül ayında polis adliye muhabiri olarak başladığım ve yaklaşık 10 buçuk yıldır Haberden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığım İHA’dan kendi isteğimle ayrıldım. 23 yıl 1 ay boyunca görev yaptığım kurumdan ayrılmak çok zor olsa da hayat bazen böyle kararlar almayı zorunlu kılıyor. Acı tatlı bir çok hadiseyi yaşadığımız İHA’da, gerek muhabir olarak gerekse yönetici olarak Türk medya tarihine geçecek güzel haberlere imza attık. Bundan sonra ne yapacağıma dair kafam henüz net değil. Bir süre dinlenip, yarım bıraktığım veya okuyamadığım kitaplarla baş başa kaldıktan sonra yeni rotalar için hazırlık yapmak gerekecek.

İSMAİL BALLI kimdir?

Ordu Kumru doğumlu olan İsmail Ballı mesleğe 1993 yılında İHA’da polis adliye muhabiri olarak başladı. İstanbul’da yaklaşık 6 yıl muhabirlik yaptıktan sonra aynı kurumda istihbarat şefi oldu. 1999 yılında İHA dış haberler müdürlüğüne terfi etti, 2001 yılında ise İHA görüntülü haberler müdürlüğüne getirildi. 2006 yılı haziran ayında haberden sorumlu genel müdür yardımcısı olarak atanan İsmail Ballı, 23 yıllık İHA tarihinde bu görevi en uzun süre yapan kişi oldu. Muhabir olarak pek çok özel habere imza atan İsmail Ballı, son 20 yıl içinde uluslar arası hemen bütün büyük olaylarda sahada görev yaptı. Bazıları şunlardır: 1998 Arnavutluk’ta Demokrat Parti Başkan Yardımcısı Azem Haydari’nin öldürülmesiyle başlayan iç karışıklık (15 gün) 1998 PKK Elebaşı Abdullah Öcalan’ın Roma’da ortaya çıkması (2,5 ay) 1999 Alaattin Çakıcı’nın Fransa’da yargılanması (10 gün)1999 Kosova Savaşı (2,5 ay) 2000 İsrail-Filstin çatışmaları (35 gün) 2003 Son Irak Savaşı (3,5 ay)