Abone Ol

İdil'de sokaklar karıştı! Liselilere polis müdahalesi

ŞIRNAK'ın İdil İlçesinde bulunan 4 lise ve 4 ortaokulda okuyan öğrencilerden bir bölümünün, Cizre ve Silopi ilçelerindeki sokağa çıkma yasaklarını protesto için okulu boykot edip eylem yapmaya kalkışması olaylara neden oldu.

İdil'de sokaklar karıştı! Liselilere polis müdahalesi

İlçe merkezinde yürümek isteyen gruba polis müdahale ederek dağıttı.
Silopi ve Cizre ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları ve her iki ilçede başlayan operasyonlar, İdil ilçesini de karıştırdı. İdil ilçesindeki 3 bin 5009 öğrencinin eğitim gördüğü Anadolu, Cumhuriyet Anadolu, Çok Programlı Anadolu ile Mesleki ve Teknik Anadolu liseleri ile ilçedeki 6 orta okulundan 4'ünde okuyan öğrencilerden bazıları, Cizre ve Silopi'de uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için bugün okulları süresiz boykot edeceklerini söyleyerek toplandı.
İlçe merkezine yürümek isteyen bu öğrenciler uyarılara rağmen dağılmayınca polis müdahale etti. Polisin göz yaşartıcı gazla müdahale ettiği öğrenciler ara sokaklara kaçışırken, olaylar nedeniyle ilçe merkezindeki okullarda öğrenim gören bir çok öğrenci okullarına gidemedi.  Bazı okullarda eğitim aksarken, bazılarında sorunsuz devam etti.