Abone Ol

İddia: Kılıçdaroğlu Muğla'dan nefret ettim gözden çıkardım dedi

CHP'den istifa edip DSP'ye geçen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Muğla'dan nefret ettim ve Muğla'yı gözden çıkardım" dediğini ileri sürdü.

İddia: Kılıçdaroğlu Muğla'dan nefret ettim gözden çıkardım dedi

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, yerel televizyon kanalındaki bir programda, yaklaşık 1.5 yıl önce bir araya geldiğinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye'nin genelinde CHP'li büyükşehir belediyeleriyle, ilçe belediyeleri arasında sürekli sorun, kavga yaşandığını söylediğini öne sürdü.

İHA'nın aktardığı habere göre Acar, "Ne acıdır ki yaklaşık 1.5 yıl önceki bir ziyaretimde Genel Başkan bana şunu söyledi. 'Türkiye'deki bütün CHP'li belediyelerinde büyükşehir ile ilçe belediyeleri arasında hep sorun var, hep kavga var ama Muğla gibisini görmedim' dedi.

'Muğla'dan nefret ettim ve Muğla'yı gözden çıkardım' dedi. Bunu sevgili Marmarislilere ilk defa ifade ediyorum. Ben de 'efendim Muğla'yı nasıl gözden çıkartırsınız, Muğla CHP'nin kalesi. Biz burada bir bedel ödedik' dedim. ‘Biz Muğla'yı ve ilçelerini Marmaris'i gözden çıkartmayız' dedim.

Bu şekilde bir diyaloğumuz geçti. Çok enteresan, CHP'nin Genel Başkanı Türkiye'de oy oranı en yüksek illerden birisi olan Muğla'yı gözden çıkardığını söyledi. O görüşmenin ardından düşündüm Genel Başkanımız Muğla'yı gözden çıkardıysa, biz bari Marmaris'imize sahip çıkalım diyerek CHP'den aday adaylığımı açıklamıştım" diye konuştu.

'İDDİAYA KILIÇDAROĞLU'NUN CEVAP VERMESİ GEREKİR'

Öte yandan, CHP'nin yeni ilçe örgütünün tanıtımı için bugün ilçe binasında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında Acar'ın iddiası CHP İlçe Başkanı Fatma Gebeş Çimen'e de soruldu.

Çimen, "Buna Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesi gerekir. Sayın Genel Başkanın böyle bir cümle kurabileceğini düşünmüyorum. Yani kötülemenin en üst noktası olduğunu düşünüyorum ve bu açıklamayı çok yanlış buluyorum. Çünkü 15 yıl belediye başkanlığını yaptığınız ve genel başkanın imzasıyla belediye başkanı olduğunuz bir yerde bu tarz bir konuşma hiç doğru değil" dedi.