Abone Ol

Erdoğan kendi seçim vaadini unuttu! AKP yöneticilerine mülakatın kaldırılacağını kim söyledi fırçası

AKP'nin MKYK toplantısında bir üyenin "Gençlerde AKP’li biri olmadan işe girememe algısı var" söylemine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, "Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?" çıkışını yaptığı iddia edildi. Hâlbuki Erdoğan mülakatlar kaldırılacak diye seçim kampanyası yapmıştı.

Erdoğan kendi seçim vaadini unuttu! AKP yöneticilerine mülakatın kaldırılacağını kim söyledi fırçası

AKP'nin MKYK toplantısında bir üyenin "Gençlerde AKP’li biri olmadan işe girememe algısı var" söylemine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, "Mülakatların kaldırılacağını kim söyledi?" çıkışını yaptığı iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler öncesinde, 11 Nisan 2023’te, Ankara Spor Salonu’ndaki AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda, kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını açıklayarak işe alımların, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatsız bir şekilde, gençlerin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de yakın tarihte "öğretmenlerin seçiminde mülakatın önemli olduğunu ve en iyi ve en donanımlı adayların belirlenmesine yardımcı olduğunu" savundu.

Kamuda mülakatların kaldırılmasına yönelik AKP’nin vaadi, Erdoğan’ın başkanlığında yapılan son MKYK toplantısında da gündeme geldi.

Bir MKYK üyesinin, 31 Mart’taki yerel seçimlerde "AKP’nin neden başarılı olamadığı" değerlendirilirken söz alarak "Vatandaş eğer AKP’li bir yakını yoksa, işe giremeyeceğini söylüyor. Seçimlerden önce de bu yönde çokça eleştiri getirildi" dediği kaydedildi.

AKP MKYK üyesinin sözlerine Erdoğan’ın kızdığı ifade edildi. Erdoğan’ın, MKYK üyesine, "Mülakat neden önemli? Mülakat olmazsa devlette başka kişiler yuvalanır. Devletin bekası için işe alımlarda dikkat edilmeli. İşe girecek kişilerin yarın devlete ihanet etmeyeceğini nereden bileceğiz?" dediği kaydedildi.

ERDOĞAN KENDİ SEÇİM VAADİNİ UNUTTU 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Seçimleri öncesi Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda memur adayları için net mesaj verdi.

"Kamuya alımlarda KPSS tek kriter olacak, mülakatlar kaldırılacak."

Erdoğan'ın mülakat vaadi afişleri Billboardları süsledi.