Abone Ol

İçişleri Bakanlığı'nın 30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz Açıklaması Ne Anlama Geliyor?

Devletin bazı kurumlarının sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde yer verdikleri "30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımı merak uyandırdı.

30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz Açıklaması Ne Anlama Geliyor?

İçişleri Bakanlığı ve devletin pek çok kurumunun paylaştığı 30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz" paylaşımı vatandaşı meraklandırdı.

Açıklamalara göre, 29 Mart 2021 tarihini 30 Mart 2021 tarihine bağlayan gece tüm Türkiye'de her il ve ilçede ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeridi Valilerimizin ve Kaymakamlarımızın koordinasyonunda/kontrolünde kırmızıya boyanması etkinliği düzenlenecek.

İçişleri Bakanlığı 2019 yılında "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla yılı "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edilmiş ve "Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası" hayata geçirilerek 6 Şubat 2019 tarihinde "Devletin tüm unsurları ile farkındalık eyleminde olduğunu göstermek" amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak etkinlikler düzenlemişti.

30 Mart'ta uygulamaya geçilecek olan projede, yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin zemin işaretlemeleriyle daha fazla uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla  Türkiye'de her il ve ilçede ana güzergahlar üzerindeki ışıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerden ortadaki şeridi Valilikler ve Kaymakamlıklar koordinasyonunda kırmızıya boyanacak.

İçişleri Bakanlığı'nın 30 Mart'ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz Açıklaması Ne Anlama Geliyor? - Resim: 1