Abone Ol

Hangi şehirlerde giriş çıkış yasağı kaldırıldı? Seyahat yasağı süren iller

İçişleri Bakanlığı'nın, 81 il valiliğine gönderdiği şehir giriş ve çıkış tedbirlerine ilişkin genelgede, seyahatin serbest bırakıldığı 7 il konusunda detaylar yer aldı..

Hangi şehirlerde giriş çıkış yasağı kaldırıldı? Seyahat yasağı süren iller

Giriş ve çıkış kısıtlaması 7 ilde kaldırıldı, 24 ilde devam ediyor

Yapılan değerlendirmeler sonucu Aydın, Antalya, Erzurum, Hatay, Malatya, Mersin ve Muğla'ya hava, kara ve deniz yoluyla yapılacak giriş ve çıkış kısıtlamasının kaldırıldığı belirtilen genelgede, diğer 23 il ile Zonguldak'a yapılacak tüm giriş ve çıkışlar için getirilen kısıtlamanın ise devam ettirilmesi kararı alındığı kaydedildi.

Genelgede, geçmişte gönderilen genelgelerle çizilen çerçevede ilgili valilerce İl İdaresi Kanunu ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca bazı tedbir kararlarının alınması gerektiği belirtildi.

Bu kapsamda genelgede, büyükşehir statüsündeki Adana, Ankara, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van ile Zonguldak il sınırlarından toplu ulaşım ve özel araçlar dahil kara, hava ve deniz yoluyla yapılacak tüm giriş ve çıkışların bu gece yarısından 19 Mayıs 2020 salı günü saat 24.00'e kadar geçici olarak durdurulacağı ifade edildi.

Geçmiş genelgelerde belirtilen istisnalar bu dönem için de geçerli

Bu illerde yaşayan ya da bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmalarının esas olacağı vurgulanan genelgede, şehir giriş ve çıkış kısıtlamasına yönelik önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnaların, bu kısıtlama dönemi için de geçerliliğini koruyacağı bildirildi.

Tedbirlere ilişkin valilerce ilgili mevzuat uyarınca gerekli kararların ivedilikle alınması talimatı verilen genelgede, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması istendi.

Genelgede, alınan kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verileceği, aykırılığın durumuna göre Kanun'un ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacağı, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanunu'nun 195'inci maddesi gereğince adli işlem başlatılacağı belirtildi.

AA