Abone Ol

İçişleri Bakanı Soylu'dan Reina katliamı için flaş açıklama

ORTAKÖY'deki gece kulübüne terör saldırısının ardından Hakkari'den İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Soylu'dan Reina katliamı için flaş açıklama

İstanbul Ortaköy'deki gece kulübü Reina'da terör! Reina gece kulübüne saat 01.15 sıralarında silahlı saldırı gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan terörist 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi, vatandaşların üzerine kurşun yağdırdı. İstanbul Valisi ilk açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısını 35 olarak açıklamıştı. İlerleyen dakikalarda kameraların karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, alçak saldırıda 39 kişinin hayatını kaybettiğini, 69 kişinin tedavi gördüğünü söyledi. Teröristi arama çalışmaları sürüyor.

SON DAKİKA: İstanbul'da yılbaşı gecesi alçak saldırı! İstanbul Ortaköy'deki Reina'ya düzenlenen terör saldırısında 39 kişi hayatını kaybetti, 69 kişi yaralandı. Saldırı saat 01.15 sıralarında gerçekleşti. Uzun namlulu silahla kapı önündekilere ateş açan saldırgan 1 polis ile 1 vatandaşı şehit ettikten sonra içeriye girdi. İçeride yeni yıl kutlaması gelen vatandaşların üzerine kurşun yağdıran terörist 39 kişiyi şehit etti. Saldırıda 69 kişi de yaralandı. İhbar üzerine olay yerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi geldi. Polis kaçan teröristi yakalamak için çalışma başlattı. Ancak güvenlik kamerasına yansıyan teröristin kaçtığı iddia ediliyor. Görgü tanıkları ise birden fazla saldırgan olabileceğini iddia etti. Yaralılar ambulanslanla çevre hastanelere kaldırıldı.

Soylu Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu.

"39 İNSANIMIZ HAYATINI KAYBETTİ"
Soylu, "Aldığımız bilgilere göre 39 insanımız hayatını kaybetti 21'inin kimliği belli, 18'inin kimliğiyle ilgili tespit çalışmaları devam ediyor. Ölenlerin 15'i yabancı uyruklu 5'i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Kimliği belirlenemeyenlerle ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.

"4'Ü AĞIR 69 KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR"
Terör saldırısının saat 01.15 sıralarında gerçekleştiğini belirten Soylu, "69 kişi hastanelerde tedavi görüyor. 4'ü ağır olarak bildirildi. Elbeteki bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Milletin umutlarını tazledeği bir yılbaşı gününde, inasnların korumasız olduğu bir yerde böyle insanların birşeyden habersiz olduğu anda insanlık dışı ve aşağılık bir saldırı" dedi.

"TERÖRİSTİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"
Teröristi arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Soylu, "Emniyetimiz gerekli operasyonları başlattı. Yakın bir zamanda ele geçeceğini ümit ediyoryuz .İnşallah böyle bir terör saldırısı ile bir daha karşılamayız. Başımız sağolsun. Şu anda net bir değerlendirme yapmak doğru değil. Olay yerine geçeceğiz oradan da hastanede yaralıları ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İKİ BAKAN VE VALİ YARIM SAAT GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden özel uçakla saat 07:10'da İstanbul Atatürk Havalimanı Vip Salonu'na gelen Soylu burada açıklama öncesi yaklaşık yarım saat Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve İstanbul Valisi Vasip Şahin ile görüştü. Havalimanından ayrılan iki bakan ve İstanbul Valisi incelemelerde bulunmak üzere olay yerine hareket etti.


İçişleri Bakanı Soylu'dan Reina katliamı için flaş açıklama - Resim: 1