Abone Ol

İçinde İnsan Kanı Olan Şeytan Ayakkabılarından 60 Saniyede Ne kadar Kazandı?

Ünlü rapçi Lil Nas X, MSCHF adlı kolektif tarafından ortak olarak tasarlanan, üzerinde bir damla insan kanı olan Satan Shoes (Şeytan Ayakkabılar) büyük tepki toplamıştı.

İçinde İnsan Kanı Olan Şeytan Ayakkabısından 60 Saniyede Ne kadar Kazandı?

Rapçi Lil Nas X ile MSCHF adlı kolektifin ortak tasarladığı spor ayakkabılar, Nike'ın bir modeli üzerine tasarlandı. İçinde İncil'den bir ayet ve insan kanı olduğu belirtilen ayakkabılar büyük tepki topladı. Nike, kırmızı-siyah renkli ve üzerinde bir damla insan kanı olan ayakkabılarla herhangi bir bağlantısının olmadığını açıkladı.

MSCHF sözcüsü, ayakkabılardaki kanın sanat kolektifinin üyeleri tarafından verildiğini açıklayarak, "Sanat için fedakarlık yapmayı seviyoruz" ifadesini kullandı.


LİL NAS X 60 SANİYEDE 5.6 MİLYON LİRA KAZANDI

Ayakkabılar, 1 dakikadan kısa sürede tükenirken Lil Nas X, 60 saniyede 677 bin 988 dolar (5.6 milyon lira) kazandı.

NİKE DAVAYI KAZANDI

Nike, New York'un Brooklyn semtinde bulunan sanat kolektifi MSCHF hakkında, tabanında kırmızı mürekkep ve bir damla gerçek insan kanı bulunan "Şeytan Ayakkabıları" isimli tartışmalı tasarım nedeniyle açtığı davayı kazandı.

1018 dolara satışa sunulan modifiye edilmiş Nike Air Max 97 modeli ayakkabılarda "Luke 10:18" yazıyor. Ayakkabıların üzerinde ters haç ve pentagram işrareti de bulunuyor.

Nike Air üzerinde tasarlanan tüm ayakkabıların özel tabanında 60 santimetreküp kırmızı mürekkep ve sanat kollektifinin üyelerinin bağışladığı bir damla kan bulunuyor.

Nike, New York'ta bulunan mahkemeye açtığı davada, ayakkabıların "Şeytan Ayakkabısı" olarak değiştirilmesine onay vermediğini ifade etti.

TEPKİ TOPLADI

"Şeytan Ayakkabıları" adıyla piyasaya sürülen modeller kısa süre içinde sosyal medyada tepki topladı. Rapçi Lil Nas X, YouTube kanalından "Lil Nas X Şeytan Ayakkabı İçin Özür Diliyor" başlıklı bir video yayımladı. Özürle başlayan video saniyeler içinde rapçinin yeni klibi Montero'ya geçerek devam etti. Klipte, rapçi Lil Nas X'in bir şeytan figürüyle dans ettiği görüldü.

VALİ İLE RAPÇİ ARASINDA TARTIŞMA

Tartışmalar spor ayakkabılar hakkında bir tepki de Güney Dakota Cumhuriyetçi Vali Kristi Noem'den geldi. Rapçiye savaş açan Noem, İncil'den yaptığı alıntılarla Twitter hesabından tepkisini dile getirdi.

"Çocuklarımıza bu ürünün yalnızca iyi olduğu değil, aynı zamanda özel olduğu da söyleniyor. Fakat neyin özel olduğunu biliyor musunuz? Tanrı'nın bağışladığı ruh... Ulusumuzun ruhları için savaş halindeyiz, sert şekilde ve akıllıca savaşmalıyız. Kazanmak zorundayız" diyen Noem'e rapçi Lil Nas X'ten kısıa süre içinde cevap geldi. Valinin paylaşımını alıntılayan Lil Nas X, "Siz hükümetsiniz ve burada salak bir ayakkabı hakkında tweetler atıyorsunuz, işinizi yapın" dedi.

Twitter'da yaşanan tartışmada Vali Noem yine İncil'den "Tüm dünyayı kazanmasına rağmen, ruhunu kaybetmesinin ne faysası olacak?" ayeti ile yanıt verirken, Rapçi son şarkısı Montero'dan alıntıladığı "Ben gezibirken sen bir çocuğu ağzından vur" ifadesiyle Vali'ye karşılık verdi.