Abone Ol

'İçimdeki Sessiz Nehir' filminin bu sahneleri çok konuşulacak!

Altın Portakal'da yarışacak 'İçimdeki Sessiz Nehir' filminin tecavüz sahneleri dikkat çekiyor.

'İçimdeki Sessiz Nehir' filminin bu sahneleri çok konuşulacak!

Erzurum'da ruh ve sinir hastalıkları uzmanı olarak çalışan Dr. Mustafa Serkan Eröz yıllık izinlerini biriktirerek 'İçimdeki Sessiz Nehir' adlı sinema filminin çekimlerini tamamladı. Ersöz, senaryosunu yazdığı ve yönettiği filmde başrolleri İranlı Taies Farzan, Ali Yiğit ve Emre Onur arasında paylaştırdı. Kırklareli Kıyıköy'- de 5 hafta süren filmdeki Taies Farzan'ın canlandırdığı Öykü'nün tecavüz sahneleri dikkat çekici.

GERÇEK HİKAYE

Daha önce iki kısa film çeken Ersöz, filmi için "Anlattığım öykü mesleki hayatım boyunca gördüğüm birçok öyküden biri. Halkımız tarafından eşcinsellik bir sapkınlık olarak görülür ve bunlar travestiler ya da transseksüellerle karıştırılarak feminen davranışları ile tanınır. Sakallı, bıyıklı olabilecekleri pek akla gelmez" yorumunu yaptı.

ALTÜST OLAN HAYATLAR

Ekim ayında düzenlenecek olan 47. Altın Portakal Film Festivali'nin yarışma bölümüne başvuran 'İçimdeki Sessiz Nehir'in gösterim tarihi ise henüz belli olmadı. Filmin öyküsü ise şöyle; 40 yaşlarında kendisine ait çörek fırını ile ailesinin geçimini sağlayan 'Halis', kasabada herkes tarafından sevilen bir adamdır. Karısı Ayla ile aralarında yıllardır süren soğukluğu ise artık kanıksamıştır. Üniversitede okuyan kızları Öykü (Taies Farzan), belki de çiftin tek ortak noktasıdır. Çörek fırınında kendisine yardım etmesi için aldığı Meznun ise Irak'tan kaçak yollarla Türkiye'ye girmiştir, tek amacı buradan da Kanada'ya geçip zengin olmaktır. Başlangıçta işe aldığı için Halis'e minnet duyan Meznun bir süre sonra ailenin gergin ama alışılmış hayatını altüst eder. Mahremiyet ortadan kalkar ve bilinen ama konuşulmasından bile çekinilen gerçeklerle aile yüz yüze kalır.

Haberturk