Abone Ol

İç çamaşırları sadece seks odaklı olmamalı

25th Hour markasının yaratıcısı Seda Oturan, seksiliği ve rahatlığı bir arada sunan iç çamaşırları tasarım hikayelerini Vatan'dan Ayşe Kucuroğlu'na anlattı.

İç çamaşırları sadece seks odaklı olmamalı

Sevgilim içindeki fahişeyi dışarı çıkar dedi..

25th Hour markasının yaratıcısı Seda Oturan, seksiliği ve rahatlığı bir arada sunan iç çamaşırları tasarlıyor. Oturan, "Yaptığım iş tabii ki de seksle bağlantılı fakat sadece seks odaklı değil" diyor.

25th Hour iç çamaşırı nasıl oluştu?

Milano Marangoni’de okuduğum dönemde bir proje hazırlamam gerekiyordu. Hiç tereddüt etmeden iç çamaşırı üzerine yapmaya karar verdim. Başladığım projeyi devam ettirerek, bu çalışmamı bir markaya dönüştürdüm. Kadınların tam olarak istediği iç çamaşırı seçeneklerinin yeterli olmadığına inanıyordum. Hep bildiğimiz markalar ve benzer tasarımlar vardı. Bu büyük bir eksiklikti, bu konuda farklılık yaratmak istedim. Çalışan modern kadının, tüm gün rahatça giyebileceği ve devamında güzel bir geceyi yaşayabileceği, hem rahatlığın, hem de seksiliğin bir arada olduğu ürünler tasarlamak hayalimdi. İç çamaşırına fonksiyonellik katarak aslında sadece bir iç giyim olmadığını, dış giyimi tamamladığını göstermek hedefiyle yola çıktım ve bütün tasarımlarımda bunu gösterdim. İlk atölyemizi İstanbul’da açtık, az adetlerle üretmeye başlayıp internet sitemiz üzerinden satışlara başladık. 25th Hour doğduğundan beri, kadınların bu tür tasarımlara ihtiyacı olduklarını da açıkça gördüm.

İç çamaşırları sadece seks odaklı olmamalı - Resim: 1


Tüm dünyada seks satar imajı var sence de böyle mi?

Bu çok doğru bir ifade değil. Ama günümüzde seksle ilgili şeyler her zaman çok daha fazla dikkat çekiyor. Yaptığım iş tabi ki de seksle bağlantılı fakat sadece seks odaklı değil, sadece seks odaklı olsaydı zaten günlük de kullanılabilen tasarımlarım olmazdı. Öncelikle kadının kendini daha da güzel ve güvende hissetmesi, iç çamaşırının içinde rahat olması, aynı zamanda partnerini de mutlu etmesi amacıyla yola çıktım. Seksin çok özel olduğunu düşünüyorum ve basite indirgememek lazım. Güzel ve kaliteli iç çamaşırı da bu özel anı daha da anlamlı kılar. Kadının kalitesi, kadının iç çamaşırından belli olur.

Tasarlarken nedir seni farklı kılan?

İç çamaşırları fantezi ve günlük kullanım olarak ayrılır ancak bunu kırarak yeni bir akım yarattım, fanteziyi ve fonksiyonelliği bir araya getirdim.

25th Hour kadını modern ve sofistike

25th Hour kadınından bahsetsek nasıl ve kim?

25th Hour kadını, hem modern ve sofistike, hem de yeni maceralara açık, hayal dünyası geniş, kendine güvenen seksi, gün içinde rahatlığına önem verirken, geceyi de güzel değerlendirmeyi bilen, kadındır. Günün 25’inci saatini kendine ayıran biridir.

Tek başına butik olmak avantaj mı?

Rekabetin olmadığı yerde elde edilen başarı gerçek bir başarı sayılmaz. Benim bulunduğum bulvarda da kimsenin olmaması bu açıdan dezavantaj. Çok güzel iç çamaşırı yapan başka markalar var ama onlarla aynı çizgide değilim. Butik çalışıyorum, istendiğinde özel sipariş de yapabiliyorum. Müşterilerle bire bir ilişki içindeyiz. Bu da benim için bir avantaj tabi.

Ayşe Kucuroğlu / VATAN