Abone Ol

İç çamaşırı giymeden okula giden liseli Kaitlyn Juvik’e şok uyarı

Helena kentinde okuyan lise son sınıf öğrencisi Kaitlyn Juvik, okula giderken içine sütyen giymediği fark edilince okul yönetimi tarafından uyarıldı.

İç çamaşırı giymeden okula giden liseli Kaitlyn Juvik’e şok uyarı

ABD'nin Montana eyaletinde lise son sınıf öğrencisi bir kızın sütyen giymediğini anlayan okul yönetimi uyarıda bulundu. Okulun tüm kız öğrencileri ise olayı protesto etti.

Omzu açık siyah bir tişörtle okula giden genç kız öğretmenleri tarafından azarlandı. Okulun diğer öğrencileri ise bu olaya sessiz kalmayarak bir protesto gösterisi düzenledi.

Okul yönetimi kızın giyimini 'kıyafet ihlali' olarak nitelerken, olaya şahit olanlar kızın giyiminde okul kurallarına aykırı bir görüntü olmadığını savundu.

İç çamaşırı giymeden okula giden liseli Kaitlyn Juvik’e şok uyarı - Resim: 1

Okul müdürü Steve Thennis olayın sütyen giymekle ilgisi olmadığını ve genç kızın giyim tarzının başkalarını rahatsız ettiğini söyledi. "Öğrencilerimin iç çamaşırını kontrol etmiyorum" diyen Thennis, "Kadın ya da erkek fark etmez, öğrencilerin uygun kıyafetlerle okula gelmesini istiyoruz" dedi.


Okuldakilerin gerçekleştirdiği protesto gösterisi

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyadan genç kıza destek yağdı. Dayanışma için açılan Facebook sayfasına dünyanın farklı yerlerinden yüzlerce kişi üye oldu.