Abone Ol

İbrahim Erkal'ın cenazesi ne zaman?

İbrahim Erkal'ın beyin ölümü 9 Mayıs 207 tarihinde gerçekleşmişti. İbrahim Erkal'ın biyolojik ölümü de gerçekleşti. Eşi Filiz Akgün'e doktorlar ölüm haberini saat 22.10'da verdiler. İbrahim Erkal'ın cenazesi ne zaman?

İbrahim Erkal'ın cenazesi ne zaman?

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam, beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın kalbinin de durduğunu belirterek vefat ettiğini açıkladı. İbrahim Erkal'ın 9 Mayıs 2017 tarihinde de beyin ölümü gerçekleşmişti. Eşi Filiz Akgün'ü biyolojik ölümünü doktorlar haber verdi. İbrahim Erkal'ın cenazesi cumartesi günü kaldırılacak.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Necdet Sağlam İbrahim Erkal'ın ölüm haberini şu sözlerle duyurdu: "Değerli sanatçımız İbrahim Erkal bugün saat 22.10'da kalbinin de durması sonucu vefat etmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır dileriz."

Beyin ölümü gerçekleşen İbrahim Erkal'ın, tıbbi destek ünitesine bağlı olarak kalp ve diğer organlarının hayati fonksiyonları sürdürülüyordu. Doktorlar 72 saat bekleme kararı almış ve kalbin durmasını beklemeye karar vermişlerdi. Kalp durduktan sonra İbrahim Erkal'ın biyolojik ölümü de gerçekleşmiş oldu.

EŞİ FİLİZ AKGÜN YIKILDI AİLE HABERİ BÖYLE DUYURDU

İbrahim Erkal'ın tedavi süreci boyunca sosyal medya hesaplarından düzenli olarak ünlü sanatçının sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Ailesi tarafından kontrol edilen hesaptan, hastanenin açıklamasından sonra tek satırlık bir paylaşım yapıldı. Açıklamada "Söylenecek tek kelime yok... Sanatçımız, abimiz, ozanımız, şairimiz gitti. Başımız sağolsun..." ifadesi kullanıldı.

İbrahim Erkal'ın cenaze namazı Marmara İlahiyat Fakültesi camiinde kılınacak. Cenaze töreni de Cumartesi günü olacak. Öğle namazını müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak cenaze Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

İbrahim Erkal'ın eşinin amcası olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün "Kıymetli kardeşimiz yeğenimizin eşli Türk halk müziğini çok değerli sanatçısı İbrahim Erkal kardeşimizi kaybettik. Cenaze Cumartesi öğle namazına müteakiben Marmara İlahiyat Camii'nden kaldırılarak Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Taziye kabulü ise Maltepe'de Erzurumlular Vakfı'nda yapılacaktır" dedi.

Erdoğan'dan Erkal'ın eşine başsağlığı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden sanatçı İbrahim Erkal'ın eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak başsağlığı diledi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı İbrahim Erkal'ın vefat haberinin ardından eşi Filiz Akgün'ü telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Sanatçının vefatından dolayı üzüntülerini dile getiren Erdoğan, Erkal'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sanat camiasına ise başsağlığı diledi.