Abone Ol

İbni Sina'nın Gizli Sağlık Tavsiyeleri: Tarçın ve Sirke Mucizeler Yaratıyor

İbn-i Sina'nın sivilce için önerdiği öneri gerçekten şaşırtıyor. Bu sirkeli öneriyi deneyen şifa buluyor. Aynı zamanda da baharatların kralı olarak bilinen tarçınla ilgili söyledikleri de çok şaşırtıcı.

İbni Sina'nın Gizli Sağlık Tavsiyeleri: Tarçın ve Sirke Mucizeler Yaratıyor

Sivilce her yaştan insanın canını sıkan bir sorundur. Özellikle ergenlik çağındaki gençlerde çok daha fazla görülmektedir. Sivilce sorunu için pahalı ürünler kullanmaya hiç gerek yok. Bazı doğal ürünlerde sivilce sorununa çare olmaktadır.

İbn-i Sina tarafından önerilen bir kür gerçekten de sivilce konusunda en etkili kürler arasında yer alıyor. Tarçın ve sirke mucizesini paylaşan İbn-i Sina bugün olmuş bu önerisiyle dikkat çekiyor. Modern tıbbın babası olarak bilinen İbn-i Sina'nın önerdiği bazı bilgileri şimdi sizlerle paylaşacağız.

 

İBN-İ SİNA'YA GÖRE TARÇININ FAYDALARI

Küflenmeye karşı etkilidir

Yüzdeki leke ve çillere sürülür

Sirke ile sürülünce sivilcelere iyi gelir

Nezleye iyi gelir

Öksürüğü giderir, akciğerleri temizler

Mideye iyi gelir

İdrarı kolaylaştırır

Böbrek ağrılarına faydalıdır

KİMLER TARÇINI TÜKETEMEZ?

Hamile olanlar ve herhangi bir rahatsızlığı olanlar doktoruna danışmadan tarçını tüketmemelidir.

TARÇIN + BAL MASKESİ

Tarçın maskeleri arasında en bilinen ve sıklıkla uygulanan bu yöntem sayesinde cildinizin ihtiyacı olan nem dengesini fazlasıyla karşılayabileceksiniz. Üstelik çok kısa bir zaman ayırarak uygulayacağınız tarçın ve bal maskesi sayesinde diğer nemlendirici ürünlere de artık ihtiyacınız kalmayacak.

TARÇIN VE BAL MASKESİ NASIL YAPILIYOR?

Bir tatlı kaşığı toz tarçını, bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Cildinizi ılık suyla temizledikten sonra karışımı sürün. 15 dakika bekleyin ve yine ılık suyla yıkayın. Evet bu harika karışım cildinizdeki tüm sivilceleri yok edecek.