Abone Ol

İBB'den Ensar Vakfı’na milyonluk destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AKP yönetiminde olduğu 2017 yılında, Ensar Vakfı’na Yüksek Din Öğretimi Kongresi için 585 bin TL ve 2015 yılındaki Sinema ve Din Sempozyumu Etkinliği için de 535 bin TL olmak üzere 1 milyon 120 bin TL ödediği ortaya çıktı.

İBB'den Ensar Vakfı’na milyonluk destek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) AKP yönetiminde olduğu dönemde skandallarla anılan Ensar Vakfı’na iki etkinlik için bir milyon TL’nin üzerinde para ödediği ortaya çıktı.

İBB ile İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Ensar Vakfı ve Ensar Vakfı’na bağlı Değerler Eğitim Merkezi’nin (DEM) 16-17-18 Kasım 2017 tarihinde ortaklaşa düzenlediği “Yüksek Din Öğretimi Kongresi” için 585 bin 400 TL harcandı. 2018 yılına kadar Ensar Vakfı’na 29 milyon 800 bin TL verdiği ortaya çıkan İBB, etkinlikler yoluyla da vakfa büyük miktarlarda para aktardı.

ÜÇ GÜNLÜK KONGRE BEŞ YILDIZLI LÜKS OTELDE

Birgün'den İsmail Arı'nın haberi şöyle: İBB’ye bağlı İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi, 10 Kasım 2017 yılında “Yüksek Din Öğretimi Kongresi Etkinlik Hizmet Alım İşi” başlığıyla ihale düzenledi. Üç teklif verilen ihaleyi, kongreyi düzenleyenler arasında da yer alan Ensar Vakfı kazandı.

Kongrenin açılış konuşmasını dönemin Başbakan Yardımcısı AKP’li Bekir Bozdağ yaparken kongreye Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı. Şişli’deki beş yıldızlı lüks otelde düzenlenen üç günlük kongrede eski AKP Milletvekili Yasin Aktay da konuşmacı olarak yer aldı.

SEMPOZYUM İÇİN 535 BİN TL 

İBB, Ensar Vakfı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Nebraska Omaha Üniversitesi’nin 21-23 Mayıs 2015 tarihinde ortaklaşa düzenlediği Sinema Ve Din Sempozyumu için de İBB kasasından Ensar Vakfı’na 535 bin 835 TL ödendi.

İBB’ye bağlı İstanbul Kültür ve Sanat Ürünleri Şirketi 7 Nisan 2015 tarihinde “Sinema ve Din Sempozyumu Etkinliği Hizmet Alım İşi” başlığıyla ihale düzenledi. Yine üç geçerli teklifin verildiği bu ihaleyi de sempozyumun düzenleyicilerinden Ensar Vakfı kazandı.

SON OLARAK ŞARTLI BAĞIŞLA GÜNDEME GELDİ 

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Ensar Vakfı geçtiğimiz yıllarda Karaman’daki öğrenci yurdunda kalan 10 erkek öğrenciden yedisine tecavüz, ikisine cinsel taciz, birine de müstehcen görüntü izletip taciz edilmesi skandalıyla gündem oldu. Ensar Vakfı geçtiğimiz günlerde de Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden yaptığı 7 milyon 925 bin dolarlık şartlı bağışla tartışıldı. Paranın büyük bir kısmının Bilal Erdoğan’ın yönetiminde yer aldığı TÜRGEV ile Ensar Vakfı’nın ABD’de ortaklaşa kurduğu TÜRKEN Vakfı’na aktarıldığı açıklandı.