Abone Ol

Yargıyı Diyanetle Karşı Karşıya Getirecek Olan Ahmak Davası

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, açıklamalarıyla tepki çeken İmam Halil Konakcı’nın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen’e, “ahmak” dediğini hatırlattığı bugünkü yazısında, söz konusu hakaretin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na hapis cezası getirdiğine dikkati çekti

Yargıyı Diyanetle Karşı Karşıya Getirecek Olan Ahmak Davası

Terkoğlu, “Yargının son günlerde konuştuğu bu mesele, ‘şimdi ne yapacağız?’ dedirtmiş durumda” dedi.

Terkoğlu, “Bu durumda, aynı hukuk herkese uygulanacaksa, İşliyen de kamu görevlisi olduğu için, savcıların Konakcı’ya da, ‘ahmak davası’ açması ve mahkemenin de ceza vermesi gerekecek. Elbette idari soruşturma da açılacak. Konakcı’nın kürsüden indirilip imamlıktan atılması gündeme gelecek. Öte yandan, yok, savcılar dava açmaz ya da Konakcı’nın sözleri hakkında, ‘hakaret yok’ diyerek takipsizlik kararı verirse, bu kez de İmamoğlu davasına, ‘ahmak hakaret değildir’ içtihatı oluşturmuş olacaklar” diye yazdı.

Savcıların harekete geçmesi için şikâyete gerek olmadığını, kamu görevlisine hakaretin resen soruşturma açılabilen bir konu olduğunu söyleyen Terkoğlu, “Yargının son günlerde konuştuğu bu mesele, ‘şimdi ne yapacağız?’ dedirtmiş durumda. İmam Konakcı’ya İmamoğlu tarifesi uygulamak mı, yoksa uygulamayıp İmamoğlu’nu kurtaracak koz vermek mi? Yargı işin içinden çıkamıyor. Tam bir sakal bıyık diyalektiği!” diye yazdı.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.