Abone Ol

Hüseyin Gülerce: Asıl hedef Erdoğan'ın uluslararası mahkemede yargılanması

Hüseyin Gülerce bugünkü yazısında koro halinde kendisine saldırıya geçmekle suçladığı 6 yazara yanıt verdi.

Hüseyin Gülerce'den 6 yazara sert yanıt

Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce son günlerin en çok konuşulan ismi. Cumhuriyet ve Sözcü davalarında tanık sıfatıyla ifade vermesi Gülerce'yi hedef tahtası yaptı.

Yılmaz Özdil, Ahmet Hakan, Mehmet Tezkan, Fatih Altaylı, Mehmet Yakup Yılmaz ve Akif Beki, Gülerce'ye yüklendi. 17-25 Aralık sonrası FETÖ'yü terkeden Gülerce'nin açıklamalarını inandırıcı bulmayan yazarlar kimi zaman hakaretlere varan eleştiriler yönelttiler.

İşte bu suçlamalara bugünkü köşesinde yanıt veren Gülerce, bir yazara toplu saldırının Türkiye'de eşi benzeri ninolmadığını savunarak, "Neden bir yerden düğmeye basılmış gibi, sanki her biri ByLock gibi bir şey kullanıyor da Pensilvanya’dan görev verilmiş gibi üzerime geliyor? Geliyorlar, zira şu anda medyada FETÖ’ye en büyük darbeyi vuranlardan biriyim. 25 Aralık 2013’ten beri 4 yıldır Beyaz TV’de Ortak Akıl programımda her hafta iki saate yakın, iki yıldır da Star’daki yazılarımda FETÖ ile mücadele ediyorum. FETÖ ile durmadan mücadele eden üç isim söylense, biri de benim." diye yazdı.

Cumhuriyet gazetesi davasıyla ilgili suçlamalara ve kendisinin gerçekte neden hedef gösterildiğini ise Gülerce böyle açıklıyor:

"Şu anda Cumhuriyet gazetesinin yargılanması başladı. Bu altı yazarın altısı da bu davanın benin tanıklığım ile başladığı yalanını koro halinde yazıyor. Ama iddianame ortada, benim ifadem de ortada. Tek bir kişinin isminden bahsetmemişim. Davanın omurgasını etkileyecek bir tanıklığım söz konusu değil. Bunların hepsi cin gibi gazeteci, bunu görmüyor olamazlar.

ASIL HEDEF ERDOĞAN'IN ULUSLARARASI MAHKEMELERDE YARGILANMASI

O zaman ben neden hedefteyim? Cumhuriyet ve Sözcü davaları, FETÖ etkisindeki medyanın ipliğini pazara çıkarabilecek, FETÖ’nün verdiği belgelerle casusluk yapılmasını ortaya koyabilecek, Erdoğan’ın uluslararası ceza mahkemesinde yargılanmasının tezgâhını ispatlayabilecek davalardır. Bu derece önemli davaları, “eski Gülen’ci” deyip benim üzerime yıkarak basitleştirmeye, özünden koparmaya çalışıyorlar.

Bir de gazeteciliğin yargılandığı yalanı ile dış dünyayı Türkiye’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üzerine salmaya çalışıyorlar. Onlar ne derse desin yerli ve milli kervan yürüyecektir…