Abone Ol

Hürriyet'ten Burak Taşçı Açıklaması: İddialar Gerçek Dışı

Hürriyet gazetesi, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu’na uzanan rüşvet ağı iddialarında adı geçen Hürriyet gazetesi editörü Burak Taşçı'ya dair açıklama yaptı

Hürriyet'ten Burak Taşçı Açıklaması: İddialar Gerçek Dışı

İddiaların gündeme gelmesinden 3 gün sonra yapılan açıklamada "Gerçek dışı ifadeler ile ilgili hukuki işlemler başlatıldı. Taşçı’nın internet sitemizden kaldırılan hiçbir haber veya yazısı bulunmamaktadır." denildi.

Gazetenin internet sitesinden yapılan açıklamada, "Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş. ve Hürriyet dijital yayınlar ekonomi editörümüz Burak Taşçı hakkında bazı basın ve yayın organları ile birlikte sosyal medya hesaplarında yayınlanan gerçek dışı ifadeler ile ilgili hukuki işlemler başlatıldı. Son günlerde editörümüz Burak Taşçı ve Hürriyet markası kullanılarak çeşitli sosyal medya hesaplarında yayınlanan ve bazı medya kurumları, TV kanalları ve internet sitelerinde haberleştirilen ifadelerin gerçekle hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır." denildi. 

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Burak Taşçı’nın Hürriyet İnternet sitesindeki yazılarının kaldırıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.Taşçı’nın internet sitemizden kaldırılan hiçbir haber veya yazısı bulunmamaktadır. Söz konusu iddialarla ilgili kurumumuza sorularak kolayca tüm bilgilere ulaşılabilirdi. Ancak iddiaları gerçekmiş gibi haber yapan ve yayanlar evrensel habercilik ilkelerini hiçe saymıştır. Hiçbir habercilik teyidi yapılmaksızın, asılsız iddiaları gündeme getiren, iftira ve karalama kampanyası içeren haberlere karşı hukuki işlemler başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız."

Ne olmuştu?

Sedat Peker, paylaşımlarında "Borsagündem" isimli sitenin sahibi Orhan Pala ve Hürriyet ekonomi editörü Burak Taşcı'nın "borsa manipülasyonları" yaptığını da öne sürdü. Peker, Pala ve Taşcı'nın, "Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun döneminde de huysuzluk yapan şirketlerle ilgili karalama kampanyasına girdiklerini" iddia etti.

Peker'in Burak Taşçı paylaşımlarının ardından Hürriyet gazetesindeki yazılarının kaldırıldığı öne sürüldü. 

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici de bugünkü  yazısında "Sedat Peker, Hürriyet internet editörü Burak Taşçı'nın “rüşvet çetesi” ile birlikte çalıştığını öne sürdü. Gazetenin bu çetenin faaliyetlerinde kullanıldığı, manipülatif haberler yapıldığı öne sürülüyor. Hürriyet yönetimi bu kadar ağır suçlamalar karşısında suskun kalamaz, üç maymunu oynayamaz." değerlendirmesini yaptı.