Abone Ol

Hürriyet Ayşe Arman'ın yazısını neden sansürledi?

Ayşe Arman'ın Kılıçdaroğlu'na tam destek verdiği yazısı Hürriyet'i karıştırdı. Önce yazının olduğu yazarlar bölümü erişime kapatıldı.. Tepkiler üzerine yazı tekrar konuldu. Hürriyet olayı teknik arızaya bağladı.

Hürriyet Ayşe Arman'ın yazısını neden sansürledi?

Hürriyet gazetesi, kadın bakan için "önüne yatmak" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu'na destek veren Ayşe Arman'ın yazısına erişimi engelledi.

Hürriyet yazarı Ayşe Arman, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu için "birilerinin önüne yatmış durumda" şeklinde çirkin bir ifade kullanan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdi. Arman bugünkü köşe yazısında, "Kılıçdaroğlu'nun yanındayım, yüzde yüz haklı" yazdı.

AYŞE ARMAN "ERROR" VERDİ

Hürriyet Ayşe Arman'ın yazısını neden sansürledi? - Resim: 1Ayşe Arman'ın Kılıçdaroğlu Yüzde 100 haklı yazısı Hürriyet'in sitesini çökertti

Arman'a destek geldiği gibi tepkiler de vardı. Hürriyet ise Arman'ın yazısını daha çok okutmak için kendince yöntem geliştirdi. Yazarlar kısmına tıklayan okuyucular "Error" uyarısıyla karşılaştı. Yazıyı erişime kapatan gazete "teknik arıza" dese de, aslında "Ayşe Arman'a veto" algısı oluşturup yazının daha çok paylaşılmasını amaçladığı iddiaları ortaya atıldı.

HÜRRİYET: TEKNİK ARIZA

Hürriyet gazetesi ise yaşanan skandalla ilgili şu açıklamayı yaptı.

"Bugün 10:15 sularında Hürriyet’in veri merkezinin kurulu olduğu Doğan TV Digital’den kaynaklanan teknik bir arıza nedeniyle Hürriyet yazar yazılarına ve bazı kategorilere erişimde aksaklıklar yaşandı.

Hürriyet Ayşe Arman'ın yazısını neden sansürledi? - Resim: 2Ayşe Arman'dan Kılıçdaroğlu'na destek: Ben de o ismin önüne yatardım!

Hürriyet’ten kaynaklanmayan bu sorun 11:10 itibariyle çözüldü ve tüm içeriklere erişim yeniden sağlandı.

Ancak sosyal medya ve bazı haber sitelerinde gerçek durumla hiçbir şekilde bağdaşmayan komik iddialar paylaşıldı. İşte bu iddialara yazarımız Ayşe Arman’ın cevabı:

“Aman Allahım, o şerefe de mi nail oldum? Benim de yazım sansürlendi mi? Demek kaderimde bu günleri görmek de varmış... Yazıma ben giremiyorum... O da bir şey mi? Hiç kimse giremiyor. 'Kaldırın bu kadının yazısını!' mı dediler... Öyle bir baskı mı oldu acaba? Evet, galiba öyle oldu. Başka bir açıklaması olabilir mi? Baksana kimse okuyamıyor... Arkadaşlar!!! Hepimiz manyağa bağladık. Ülke olarak o kadar saçma sapan şeylere tanık olduk ki, en ufak bir aksilikte artık 'Aha sansür!!!' diyoruz. Hayır öyle değil... Sadece bir teknik arıza. Özür dileriz...”