Abone Ol

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar aldığı ihaleyle olay oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Sahil Projesi kapsamındaki Müze Meydanı/Varyant, Beach Park ve Akdeniz Bulvarı’nda bulunan büfe ve ticari yapıları ve tesisleri kiraya vermek üzere ihaleye çıktı.

Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar aldığı ihaleyle olay oldu

Büyükşehir Belediyesi Yeni Hizmet Binası’ndaki Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ihale, şeffaflık için belediyenin web sitesi antalya.bel.tr’den canlı yayınlandı. İhale komisyonuna Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ruhi Beşiktaş başkanlık yaptı.

HÜLYA KOÇYİĞİT'İN DAMADI KAZANDI

İhaleye, tek firma olarak Hülya Koçyiğit'in damadı Ender Alkoçlar'ın sahibi olduğu Alkoçlar Turizm Seyahat Acentası Dış Ticaret Ltd. Şti- Senatalya Turizm Seyahat Acentası Dış Ticaret Ltd. Şti iş ortaklığı katıldı.

Firma ilk olarak ihale dosyasındaki kapalı zarfta 8 milyon 375bin lira teklif sundu. İhale komisyonunun sözlü olarak ek artış istemesiyle firma teklifini ilk yıl için 8 milyon 500 TL artı KDV’ye yükseltti.

Belediye, bu tesislerin işletilmesinden elde edilen toplam yıllık hasılatın yüzde 2’si oranında pay da alacak. Ticari dükkân gibi yapılar ile büfeler, iç dekorasyonu idari şartnamede belirtilen koşullar çerçevesinde tamamlanarak işletilecek. 8 yıllık işletme süresinin ardından belirtilen tesisler sağlam, çalışır ve işler vaziyette Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilecek.

İHALE KAPSAMINDA NELER VAR? 

Konyaaltı Sahil Projesi Kapsamında Yapılan Ticari Ünite ve Tesislerin Kiraya Verilmesi İşi dahilinde ihalesi gerçekleştirilen üniteler şöyle: “Akdeniz Bulvarı’nda 23 adet büfe 19 adet şezlong şemsiye alanı, Beachpark bölgesinde 7 adet büfe, 7 adet şezlong şemsiye alanı, 2 adet kafe, 1 adet çay bahçesi, 1 adet işletme ofisi, 4 adet büfe, 40 ticari işletme, 12 ücretsiz WC.” Proje kapsamında kiralanan ticari alanlar, toplam proje alanının yüzde 6.15’ini oluşturuyor.

İHALE NİYE TARTIŞILIYOR?

İhaleyi alan kişi Hülya Koçyiğit'in damadı olunca sosyal medyada tartışma çıktı. Damada kıyak çekildiği iddiaları gündeme gelirken, Hülya Koçyiğit'in AK Parti'ye yakın olması da buna gerekçe gösterildi.

HÜLYA KOÇYİĞİT NE DEMİŞTİ?

Hülya Koçyiğit AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ı taktir eden sözleri ile gündem olmuştu. Damadın bu övgüden faydalandığı iddia ediliyor.

Hülya Koçyiğit şunları söylemişti; 'Bu ülkede kimse baskı altında değil, bilakis herkes fazla özgür. Yaptıklarından dolayı bir gün herkes Erdoğan’ı takdir edecek".

(internethaber)