Abone Ol

Hülya Koçyiğit hizmetçileriyle mahkemelik oldu

Hülya Koçyiğit ve eşi Selim Soydan’ın Moldovyalı karı-koca hizmetçileri, “Mesaimizi vermediler, kaçak çalıştırdılar” diyerek 625 bin liralık dava açtı. Koçyiğit-Soydan çifti ise, “30 bin dolarımızı geri vermediler” diye suçladılar.

Hizmetçinin büyük kızı havuzda çıplak yüzüyordu...

Moldovya vatandaşı olan Vladimir Sırf ile eşi Nadejda avukatları aracılığıyla iş sözleşmesine haksız şekilde sona erdiren iş adamı Selim Soydan’a son maaşını ödemediği iddiasıyla bin TL’lik dava açtı. Soydan ve ünlü eşi sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit’in evlerinde 6 yıldır çalıştığını söyleyen çift, bu süre içerisinde yıllık izinleri de dahil hiçbir izin kullanmamalarına rağmen fazla mesai ücreti alamadıklarını belirtti. Oturma ve çalışma izni alınmadığı için kaçak çalışmak zorunda kaldıklarını öne süren çift maaşlarının artırılmasını istedikleri için de işten çıkarıldıklarını belirtti. Günde 16 saat çalıştıklarını belirten Nadejda Sırf, baskı nedeniyle hastalandığını anlattı.

625 bin TL’lik icra davası

Hizmetçi çift alacaklarına karşılık 625 bin TL için İcra Müdürlüğü’nde takip başlattıkları belirtildi. Soydan’ın itirazda bulunarak icra takibini durdurduğuna yer verilen dilekçede işadamının mal varlığına tedbir konulması istendi. Selim Soydan’ın avukatları cevap dilekçesinde Soydan ve Koçyiğit’in yılın altı ayını İstanbul’da geçirdikleri belirtildi. Ve bu süre içerisinde de zamanlarının çoğunu ev dışında geçirdikleri anlatıldı. Müştemilatta kalan davacıların tüm masraflarının Soydan tarafından karşılandığının anlatıldığı dilekçede, ev yaptırdıkları bahanesiyle 30 bin dolar borç aldıklarını ve geri ödemedikleri belirtildi.

Hakaret ettiler

Dilekçede, davacı Nadejda Sırf’ın sağlık sorunları olduğu belirtilerek, “Uzun süre tedavi gördüğü bir süre çalışmamıştır. Çalıştığı zamanlarda son derece kötü, verimsiz ve agresif tavırlarla özellikle davalı müvekkilimizin eşi Hülya Koçyiğit’i sözlü taciz etmiş ve kendisine defalarca bağırmıştır. Hatta birkaç kez hakarete varan sözler sarf etmiş ve kendi lisanında vücut dilinden yabancı dille söylenenlerin küfür ve hakaret olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Çıplak, havuza

Davacı Nadejda ve Vladimir Sırf’ın yetişkin kızlarının, evin havuzunda birkaç kez çıplak olarak girdiğinin anlatıldığı dilekçede, son zamanlarda evde bazı mücevherat, gümüş ve kıyafetlerde de eksiklikler görüldüğü dile getirildi. Eve son zamanlarda Soydan ve Koçyiğit’in tanımadıkları insanların geldiğinin belirtildiği dilekçede; “Bu durum müvekkilimizi hırsızlık faaliyeti hususunda şüpheye düşürmüştür. Soydan ve eşi Hülya Koçyiğit’i can güvenlikleri bakımından da tedirgin etmeye başlamıştır” denildi.