Abone Ol

Hugh Hefner ve Playboy hakkında bilinmeyen 15 gerçek

Sadece tek bir adamın 1953’ten beri tüm erkeklere sağladığı yararı bütün Dünya birleşse ödeyemez herhalde. Şöhret yaptığı 100’lerce kadın, 7’den 70’e bütün erkeklerin hayallerini yıllardır süslüyor. O bir deha, o bir efsane, o her erkeğin kıskandığı ve yerinde olmak...

Hugh Hefner ve Playboy hakkında bilinmeyen 15 gerçek

Bugün 9 Nisan. 1926 doğan bir efsanenin doğum günü. Şikago'da dünyaya gelen o isim adını tarihe çok ilginç bir şekilde kazımış olan Hugh Hefner'den başkası değil! 1953 senesinde kurduğu Playboy dergisinin sahibi olan Hefner, bu derginin dünya çapında yakaladığı başarının ardında yatan dehanın da ta kendisi.

Bir dönem Jayne Mansfield'ın çıplak çekim fotoğraflarının Playboy dergisinin bir sayısında yer almasından ve müstehcen edebiyat yaparak satmaktan tutuklan Hefner, 4 Haziran 1963 tarihinde serbest bırakıldığından bu yana işini özgürce yapan ve düyada en çok kıskanılan erkek olarak yaşamaya devam ediyor. Tabi Hefner’ın becerileri yalnızca bunlarla sınırlı değil. "Keyif satıcısı" bir insan olan Hefner, enteresan bir hayvanat bahçesinin ve 152 IQ’luk bir de beynin sahibi aynı zamanda. İşte Hugh Hefner ve Playboy Malikanesi hakkında az bilinen 15 özellik. 89 yaşına basan Hefner'e nice seneler dileklerimizle...

Playboy Malikânesi’nin sahibi Hugh Hefner değil

Malikâne aslında Playboy İşletmelerine ait. Hefner, evin kendisine, kız arkadaşlarına ve çalışan personeline yetecek kadarını kiralıyor. Evin yıllık kirası 700 bin ila 1.4 milyon dolar arasında değişiyor.

Yaşlı kurt, genç tavşana ismini verdi

Bataklık tavşanı olan "Sylvilagus palustris hefneri" adını Hugh Hefner'e borçlu.‘Hefneri’ ismini Hugh Hefner Playboy’u kurduktan sonra bilim dünyası Latince olarak Hefner'den aşırmış.

Hefner’ın her zaman emrinde olan 12 aşçısı var

Hefner ve Malikanesi, yılda 1.2 milyon doları mutfak işlerine harcıyor. Hefner’ın milyon dolar döktüğü mutfağın şef aşçısı William Bloxsom-Carter ise mutfağın 24 saat çalışan 12 elemanından biri.

Hefner’ın akşam yemeği her daim odasına getiriliyor

Keyfine düşkün olduğu aşikar olan Hefner, akşam yemeklerini de güzel kadınlar vasıtasıyla odasına getirtiyor.

152 IQ’suyla üstün zekalı bir insan evladı: Hugh Hefner

Çok zekice bir iş mi yapmaktadır kendileri tartışma konusu fakat Hugh Hefner, 152 IQ’suyla bilimsel olarak bir üstün zekalı.

Malikane, tüm Los Angeles’da havai fişek atma izni olan tek ev

Playboy Malikanesi, sahip olduğu ‘Piroteknik Lisansıyla’, Los Angeles’ta havai fişek atılmasına izin verilen tek ev… Bu ‘tekliğin’ şovu, her yıl Temmuz’un 4’ünde her yerden görülebilecek bir havai fişek gösterisiyle kutlanıyor.

Kızların akşam 9’dan sonra sokağa çıkması yasak

Playboy Malikanesi’nde yaşayan hiç kimse akşam 9’dan sonra sokağa çıkamıyor. Özellikle kızlar, Hefnerla birlikte gittikleri davetler dışında bu kuralı kesinlikle çiğneyemiyor.

Hefner’ın kızlarından her biri haftalık 1000$ maaş alıyor

Hefner malikanede onunla birlikte her yaşayan kadına haftada 1000$ maaş veriyor. Çünkü Playboy Dergisinde görünmek dışında başka hiçbir işte çalışmalarına izin vermiyor.

Monroe'nun ahretliği

Hefner, gömülmek istediği yeri Marilyn Monroe’nun yanından ayırttı ve bunun için 75.000$ ödedi. Mezarın şimdiki fiyatı 127.410$! Hefner’ın Marilyn Monroe’ya her zaman zaafı vardı. Buna rağmen onun hiçbir zaman tanışamadı. Hefner, Monroe’yu öyle seviyordu ki, 1953 yılında çıkartılan ilk Playboy Dergisi’nin kapak fotoğrafında Marilyn Monroe vardı.

Playboy Dergisi’nin satışı, bazı Müslüman ülkelerde ve Asya’da yasak

Derginin satışının yasaklandığı bazı ülkeler: Hindistan, Çin, Myanmar, Malezya, Tayland, Singapur, İran, Suudi Arabistan ve Pakistan.

Playboy Mağarası seksi değil iğrenç bir yer

Mağaranın büyük yapay jakuzilerden oluştuğuna dair bir şehir efsanesi mevcut… Kesin bilgi olabilir fakat Los Angeles Times gazetesinin haberine göre, aynı mağaranın H1N1 yani domuz gribi ve lejyoner hastalığı yaratan bakterilere de yardım ve yataklık ettiği biliniyor.

Rekortmen editör

Hugh Hefner, 60 yılı aşkın sürelik aktif editörlük hayatıyla, bir dergide uzun süredir editörlük yapan kişi rekorunu elinde bulunduruyor.Playboy, 1953 yılında Hugh Hefner tarafından Chicago’da kuruldu. 61 senelik dergi, şuanda 1.8 milyonu aşkın abone tarafından takip ediliyor.

Mini bir hayvanat bahçesi

Playboy Malikanesi, hayvanat bahçesi açma lisansı bulunan özel mülklerden biri.Malikane, 3 tür maymuna, 9 köpeğe, 3 kediye, içlerinde papağan, tavus kuşu, tukanların da bulunduğu 100 kuş türüne, sayısız sürüngen ve amfibiye ev sahipliği yapıyor.

Gizli Tüneller:

 Playboy'daki makaleye göre 1977’den kalma bazı fotoğraflar, Malikâne’deki geniş çaplı bir kazı projesini gösteriyor. Fotoğraflarla ilgili Malikâne’nin genel müdürüne danışan Playboy çalışanları, şu cevabı alıyor:

“Bunların 70’lerin sonlarıyla 80’lerin başları arasında Malikâne’nin yakınlarında yaşayan Kirk Douglas, Warren Beatty, James Caan ve Jack Nicholson olduğunu varsayacağız” 70’lerin çapkın aktörlerinin partilemeyi sevdiği fakat bunun basına yansımasını istemediği anlaşılıyor Ancak görünüşe göre 1989’da kapatılan tüneller artık kullanım dışı. O evlerin şimdiki sahipleri için şüphesiz üzücü bir haber.

Kütük Chicago'da

Hefner'in efsaneyi yarattığı asıl Playboy malikhanesi hala Chicago'da ve ayakta!

RADİKAL / Fırat Gürsoy & Oktay Volkan Alkaya 

İlişkiye girmeden kendimi uyuşturuyordum

Ödünç parayla kuruldu ama..

Hugh Hefner fotoğraflarla Playboy'un kitabını yazdı!