Abone Ol

Hudut Namustur Yazılı Pankart Asan 6 Genç Serbest Bırakıldı

İstanbul’un çeşitli noktalarına, ‘Hudut Namustur’ yazılı pankart astıktan sonra gözaltına alınan 6 üniversiteli genç, serbest bırakıldı.

Hudut Namustur Yazılı Pankart Asan 6 Genç Serbest Bırakıldı

'Öfkeli Genç Türkler' imzalı pankartı astıkları belirlenen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A. ve Hüseyin B. isimli üniversite öğrencileri emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi. Avukat Afşin Hatipoğlu, gençlerin ifadelerinin alınmasının ardından serbest kaldığını duyurdu.

Hudut Namustur Yazılı Pankart Asan 6 Genç Serbest Bırakıldı - Resim: 1

Gençlerin savcılık işlemleri sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu da gençlere destek olmak için adliyeye geldi.

Kavuncu, gazetecilere "Hudut namustur’ konusunda tartışılacak bir şey yok. Ormanlarımızı yakanlarla hesaplaşmak çok tabi bir refleks. Mültecilerle ilgili, biz de bir basın açıklaması gerçekleştirmiştik. Mültecilerin, kontrollü bir şekilde ülkelerine gönderilmesini istemiştik. Genç arkadaşlarımızın vatan sevgisiyle göstermiş oldukları normal bir refleks. Nerede olurlarsa olsunlar, onlara destek olacağız. Dünyanın hangi noktasında olurlarsa olsunlar, arkadaşlarımızın yanımda olacağız" açıklamasında bulundu.