Abone Ol

Hüda Par Gaffar Okkan'ın katilinin kardeşini Erzurum'dan aday gösterdi

HÜDA PAR Erzurum'da tartışmaların fitilini ateşleyecek bir adım attı. Gaffar Okkan'ın katillerinin kardeşi Kerbala Şanlı, Büyükşehir Belediyesi için adaylığını ortaya koydu. Şanlı'nın kardeşleri Okkan'a yapılan suikast nedeniyle İçişleri Bakanlığının 'terörden arananlar' listesinde.

Hüda Par Gaffar Okkan'ın katilinin kardeşini Erzurum'dan aday gösterdi

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın katillerinin kardeşi Kerbela Şanlı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olarak sahneye çıktı.

Gaffar Okkan, 2001 yılında Hizbullah tarafından suikasta uğrayarak şehit olmuştu. Hizbullah terör örgütü mensupları uzun namlulu silahlarla saldırmış ve Gaffar Okkan'ın beş koruma polisi de şehit edilmişti.

Gaffar Okkan'ın katillerinden olan Necmettin Şanlı ile Veysi Şanlı'nın kardeşleri Kerbela Şanlı HÜDA PAR tarafından Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterildi.

Kerbela Şanlı da adaylığını sosyal medyadan duyurdu. İçişleri Bakanlığı Necmettin Şanlı için 10 milyon lira ödül belirlemişti. Veysi Şanlı da suikasttan hüküm giydi, cezası Yargıtay tarafından onanıp kesin hükme bağlandı.

2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı çatısında yer alan HÜDA PAR, 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa'da aday çıkarmama kararı aldı.