Abone Ol

Home Store'daki çatışmada Sedat Peker kiminle hesaplaştı?

İstanbul Kadıköy'de 2 Mart Salı günü işadamı Erdal Acar'a ait kafenin önünde iki kişinin öldüğü çatışmanın şifreleri çözüldü.

Home Store'daki çatışmada Sedat Peker kiminle hesaplaştı?

Davanın görüldüğü Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, olay yerindeki güvenlik kamerasının çektiği, Sedat Peker'in adamları ile Behçet Cantürk'ün yeğenleri arasında çıkan çatışmanın saniye saniye görüntüleri ulaştı. Mahkeme davanın tek tutuklu sanığı Muhittin Akdaş'ı görüntü kayıtlarını ve ifadeleri inceledikten sonra tahliye etti. 2 Mart 2010'da meydana gelen olayda Kalamış'ta bulunan Erdal Acar'a ait Home Store kafeye olaydan 20 gün önce arkadaşlarıyla gelen Gökmen Bayat, kendisine hesap uzatıldığı için kafenin yönetimiyle tartıştı. Tartışmanın ardından mekândan ayrılan Bayat, olay günü arkadaşı Behçet Cantürk'ün yeğeni Tarık Cantürk ile birlikte kafede otopark görevlisi olarak çalışan ve Sedat Peker'in adamlarından olduğu söylenen Muhittin Akdaş ve Tuğrul Çelik ile tartışmaya başladı.

Kapıdan içeriye çekti

Tartışmada gerilim yükselince Cantürk, Bayar ve arkadaşları, iki lüks araçla 00:08'de mekâna geldi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde otopark sorumlusu Yaşar Akdaş, kısa bir konuşmanın ardından Bayat'ı kolundan çekerek içeri aldı. Silahların çekildiği tartışmada Tarık Cantürk önce Muhittin Akdaş'ı sol bacağından vurdu. Kardeşinin vurulduğunu gören Yaşar Akdaş'ın silahını çekmesi üzerine Cantürk bu sefer Yaşar'ı göğsünden vurarak öldürdü. Ağabeyinin vurulduğunu gören ve Tarık Cantürk'ün üzerine atlayıp elinden silahı alan Muhittin Akdaş yaşanan arbedede sürüklenerek dışarı çıkartıldı ve burada darp edildi. Bir an saldırganların elinden kurtulan Akdaş, ağabeyinin Glock marka ruhsatsız silahını alarak önce Gökmen Bayat'ı vurdu. Daha sonra da olay yerinden kaçanların lüks otomobillerine ateş etti.

Adliye abluka altında
Çatışmanın ardından delillerin toplanmasıyla haziran ayının ilk haftası yapılan duruşmaya kafe çalışanları ve Muhittin Akdaş katıldı. Tarık Cantürk ve Serdar Cantürk olayın ardından izini kaybettirdikleri için yakalanamadılar. İlk duruşmada mahkeme salonundaki yoğunluk nedeniyle Sedat Peker'e yakınlığıyla bilinen yaklaşık 16 kişi adliye önüne gelerek beklemeye başladı. Bu sırada olası bir olay çıkmaması için çok sayıda sivil ve üniformalı polis ekibi adliyede görev aldı. Mahkemenin başlamasının ardından savunmalarını yapan taraflar, kafeye gelen grubu suçladı. Mahkemede söz alan Gökmen Bayat'ın katil zanlısı Muhittin Akdaş savunmasının ardından 'nefsi müdafaa' gerekçesiyle ilk duruşmada tahliye edildi. Akdaş'ın serbest bırakılması taraflar arasında gerilimi yükseltirken adliyedeki gruplar olaysız şekilde dağıldı.

Taraf