Abone Ol

Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Hamas yanlısı vaiz Hoblos’u ülkeye sokmadı

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Hamas’a destek verdiğini açıklayan Avustralyalı Müslüman vaiz Mohamed Hoblos'un ülkeye girişine izin vermedi. Yeşilgöz, "İfade özgürlüğü büyük bir değer ama aşırı fikirlerin propagandasını yapan insanlara Hollanda'da yer yok" dedi.

Hollanda Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, Hamas yanlısı vaiz Hoblos’u ülkeye sokmadı

Hoblos’un, Dava Grubu (Dawah Groep) adlı bir vakıf tarafından, Cumartesi günü Utrecht kentindeki bir etkinliğe konuşmacı olarak çağrılması, Hollanda’da tartışma yarattı.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden De Telegraaf, İsrail'de 7 Ekim'de düzenlediği saldırılar sonrası Hamas’a destek açıklaması yapan Avustralyalı vaizin, radikal görüşlere sahip olduğunu ve nefret söylemi yaydığını yazdı. Gazete, "terör eylemlerine destek verdiği" gerekçesiyle Almanya’nın, Hoblos’un ülkeye girişine izin vermediğini duyurdu.

Bunun üzerine Utrecht Belediye Başkanı Sharon Dijksma, radikal söylemleri nedeniyle Mohamed Hoblos’un kente gelişini istemediğini açıkladı.

Sosyal demokrat politikacı, Hollanda medyasına yaptığı açıklamada, “Kentimizde diyalog ve ifadeye her zaman yer vardır ancak şiddet çağrılarına ve nefret söylemine yer yoktur” dedi.