Abone Ol

Holdingleşen tarikatlarda sapık şeyhlerin tacizine kim dur diyecek?

TürkiyeGündemi yazarı Arzu Güven, sapık tarikat şeyhlerinin kucağına itilen küçük çocukların karartılan hayatları üzerinden çarpıcı bir analiz kaleme aldı.

Holdingleşen tarikatlarda sapık şeyhlerin tacizine kim dur diyecek?

İşte o yazı:

Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerleyim. Türkiye Gündemi’nde ilk köşe yazımda Uşşaki Tarikatı lideri Eyüp Fatih Şağban’ın 12 yaşındaki çocuğa uyguladığı istismarla ilgili iki kelime yazmazsam olmaz...

Korktu derler!

İktidar, dindar nesil yetiştirme projesiyle yoksul kesimin çocuklarını istemeden bile olsa tacizi sıradanlaştıran bu yapılara yönlendirdi.

Holdingleşen tarikatlarda sapık şeyhlerin tacizine kim dur diyecek? - Resim: 1
Arzu Güven

AKP'nin iletişim aygıtlarından biri olan tarikatlara, blok oy karşılığında belli sayıda milletvekili hatta bakanlık verildiğini biliyoruz. Dokunulmazlıkları siyasi bağlantılarla güçlenen, vakıflardan aktarılan sermayeyle holdingleşmiş bir yapıdan bahsediyoruz.

Üstelik, yaşanan taciz ve tecavüz vakaları ne ilk ne de son olacak. 12 yaşındaki kız çocuğun dudağından öpen sapığa, Allah dostu(!) toleransıyla yol veren annenin cehaletidir asıl sorun.

Çocuklarımızı bu karanlık yuvaların sapkın ablukasından nasıl koruruz? Aslında cevap basit. Laik ve çağdaş eğitimin yolundan sapmadan, evlatlarımızı öğretmenlere emanet ederek tabii ki.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Diyanet'in söz konusu tarikatla ilgili hazırladığı raporda: “Gayeleri insanların nefis terbiyesini sağlamak“ cümlesini referans almayı sakın aklınızdan geçirmeyin!  Diyanet çark etti ama iş işten geçti.

Hatırlayın... Ensar Vakfı’nda yaşanan 45 çocuğa tecavüz vakası toplumsal hafızamızın en karanlık odasında yerini almıştı. İstismar ve tecavüz sistematik hale gelmiş ve birileri bize “SUSUN!” Diyor.

Koca koca adamlar, küçücük çocuklara halleniyor,

Kimin umrunda ki “İktidarın Bekası”

AKP zarar görmesin telaşıyla yayın yasağı ile müdahale edecekseniz;

Kapatın Dükkanı Gidelim.

Tekrar ediyorum:

SUSMAYACAĞIZ!

Arzu Güven / TürkiyeGündemi

Yazının devamını okumak için tıklayın