Abone Ol

Hızlı ve Öfkeli'nin Çekimlerinde Yaklaşık 350 Araç Hurdaya Çıkıyor

Hızlı ve Öfkeli serisinin otomobil koordinatörü Dennis McCarthy, filmdeki araçlar hakkında "350 aracın hurdaya çıktığını" belirtti.

Hızlı ve Öfkeli'nin Çekimlerinde Yaklaşık 350 Araç Hurdaya Çıkıyor

Kadrosunda Vin Diesel, Charlize Theron, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster gibi isimlerin yer aldığı aksiyon serisinin yeni filmi "Hızlı ve Öfkeli 9" beyazperdede izleyicilerle buluştu. 2 Temmuz'da vizyona giren film Box Office Türkiye'nin verilerine göre halihazırda sinemada en çok izlenen yapım.

Independent Türkçe'nin Topgear’dan aktardığına göre, kullanılan otomobillerle dikkat çeken "Hızlı ve Öfkeli" serisinin otomobil koordinatörü Dennis McCarthy, aksiyon filmlerinde sık sık rastlanan benzer araçların yanı sıra özel parçaların da kullanıldığını aktardı. LS3 V8’den çok fazla standart güç elde ediyoruz. Her şeyi standartlaştırma açısından bu konudaki genel tarzımız bu. Her zaman farklı şeyler ararız, bu kadar filmden sonra bir şeyleri değiştirmeniz gerekir" ifadelerini kullanan McCarthy, standart motorlu otomobillerin yanı sıra Hellcat motorlu iki Dodge Charger kullandıklarını belirtti.

Araç koordinatörü McCarthy, her ne kadar tüm otomobillerde Hellcat motor kullanmak isteseler de buna imkan olmadığını ifade ederek, Hellcat'lere dair, "O gerçek bir yarış otomobili. Sanırım bu araç bilinmezliğini sürdürecek çünkü onu çok fazla zorlamadık. Ona zarar vermek istemedim. Adamlarıma o iki otomobilin (iki Hellcat Charger) canlı dönmesi gerektiğini söyledim" dedi.

'MERCEDES KAMYONLAR BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK HIZLI VE ÖFKELİ ARACI'

Filmde kullanılan araçlardan bir diğeriyse Jaguar XE SV Project 8. McCarthy,  filmde "Armadillo" ve "Armorty Truck" isimleri verilen devasa kamyonların ise Mercedes Unimog’dan elde edildiğini belirterek, "Bence bu kesinlikle bugüne kadarki en büyük Hızlı ve Öfkeli aracı olarak yerini alacak" ifadelerini kullandı.

McCarthy E60 cinsi BMW 5’in çok fazla kullanılmasının sebebi ise, "Çünkü onlar mevcuttu ve fiyatları uygundu. Zorlu sahnelerde yer alanlar bu araçlara bayılır" diyerek anlattı.

FİLM ÇEKİMLERİNDE ORTALAMA 350 ARAÇ HURDAYA ÇIKIYOR

Aksiyon sahnelerinin çekiminde çok fazla tekerlek kullanıldığını ve eğer sponsorlar devreye girmeseydi tekerlek maliyetinin filmin giderlerinin büyük kısmını oluşturabileceği söyleyen koordinatör, filmin çekimlerinde 350 aracın hurdaya çıktığını ancak bunun serinin geri kalan filmlerine kıyasla ortalama olduğunu ifade etti.