Abone Ol

Hızlı ve Öfkeli 7 rekor üstüne rekor kırdı!

"Artık bir şey olmaz" denilen seri direndi, savaştı, şimdi rekorlardan rekor beğeniyor, istemediğini kırmıyor!

Hızlı ve Öfkeli 7 rekor üstüne rekor kırdı!

HIZLI VE ÖFKELİ 7 GALASINA NATHALIE DAMGASI

FRAGMAN İÇİN TIKLAYIN

Radikal'den Yiğitcan Erdoğan'ın haberi şöyle;

Yani şunca yıldır filmdir, sanattır, sepettir takip ediyorum kendimce. Gişe rakamlarını derlemek, hangi film hangi trende baskın çıkıyor; hangi akım hangi eğilimi yaratıyor küçük geek-akademisyen kıvamlarında verilerni çıkartmak ölesiye hoşuma gider. Az çok da “şu tutacak ha!” derim, diyebilirim. Lakin bu konuda pürüzsüz, temiz bir geçmişim yok. Bir seri var ki, beni yıllarca yanılmaktan derbeder etti. Ben “şu olacak” dedim, tokadı çaldı suratıma, “bu olacak” diye bağırdı. Fast & Furious serisinden söz ediyorum. Sessiz sedasız 21. Yüzyılın en büyük serilerinden biri olan Fast & Furious serisi.

Film bir anda “araba sevenlerin izlediği bir seri” titrinden silkindi, yükseldi, “çıktığı her senenin ilk onuna kafadan giren seri” oldu, taklitleri türedi, “biz de şu arabalı film pastasından pay alalım” diyenler çıktı ortaya. Kendi payıma bu seriyi devam ettirip ettiremeyeceklerini çok büyük bir merakla bekliyordum. Özellikle de başrol oyuncularından birini, belki de en önemlisini kaybettikten sonra hasar alıp almayacakları dev merak konusuydu benim için.

Almadılar. Amerika’da galasını 3 Nisan’da yapan Furious 7 rekor üstüne rekor kırdı. Amerikan sinema tarihindeki gelmiş geçmiş en büyük Nisan gişe açılışını yapmakla kalmadı, üstelik bu rekorun bir önceki sahibi The Winter Soldier’a %50 fark attı. Sadece Kuzey Amerika’daki ilk hafta sonunda 150 milyon dolar gişe elde eden Furious 7 burada durdu mu? Hayır. RelishMix’in verilerine göre film Hunger Games’i geçerek sosyal medyadaki varlığı en büyük film olma onuruna erişti.

Bununa yetindi mi? Yetinir mi hiç? Geçtiğimiz hafta pek çok ülkede de gala yapan Furious 7, aralarında Arjantin, Şili, Kolombiya, Meksika, Hindistan, Endonezya ve Tayland’ın olduğu ülkelerde gişe açılış rekorları kırdı, Avustralya, Brezilya, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde Universal Pictures’ın gelmiş geçmiş en büyük ilk gün hasılatına erişti. Mısır, Malezya ve Romanya gibi ülkelerdeki ilk hafta sonu hasılatı rekorlarına ise değinmiyoruz bile…

Valla ne desek boş kalır, eksik olur. Helal olsun sana Furious 7…