Abone Ol

Hıncal Uluç'tan İmamoğlu'na: Bu seçimi için yürekten kutlarım

Sabah yazarı Hıncal Uluç, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne Mehmet Ergen'i getirmesi nedeniyle kutladı. Uluç, "Tiyatroyu seven, izleyen, 60'dan fazla yıldır yazan biri sıfatı ile de, bu seçimin çok yerinde olduğunu söyleyebilirim" dedi.

Hıncal Uluç'tan İmamoğlu'na: Bu seçimi için yürekten kutlarım

Uluç'un Sabah'ta "Cem Yılmaz’da çok güldük!." başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği'ne Mehmet Ergen getirilmiş. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu bu seçimi için yürekten kutlarım. Tiyatroyu seven, izleyen, 60'dan fazla yıldır yazan biri sıfatı ile de, bu seçimin çok yerinde olduğunu söyleyebilirim. Hatta, "1984 yılında bu göreve gelen Gencay Gürün'den (Bedrettin Dalan) bu yana, en isabetli seçim" diye not da düşebilirim.

Şehir Tiyatroları da, Devlet Tiyatroları gibi her zaman siyasi tercihler içinde olmuştur. Çünkü Devlet Tiyatroları "Milli Eğitim/ Kültür Bakanlıkları'na bağlıdır. Yönetim atamalarını siyasi bir kurum yapar.. Şehir Tiyatroları da Belediye'ye, yani bir başka siyasi kuruma aittir. O zaman, kabul edeceksiniz bu atamalar bir ölçüde siyasi olacaktır. Önemli olan uygulamadır.

"Kim" değil!.. "Ne yapıyor?."

1957'den beri tiyatronun içinde olan bir yazar olarak, siyasi varlığı hep kabullendim.

Seçimlerin isabet ve liyakatine baktım sadece. Sonra da uygulamayı eleştirdim.

Öyle baktığım için işte, diyorum ki, "Ekrem İmamoğlu bu tiyatroyu en iyi şekilde yönetecek bir Genel Sanat Yönetmeni buldu." Mehmet Ergen'i ben çevirmen/ yönetmen olarak tanıdım.

Kenterler'deki İnishmorelu Yüzbaşı'dan bu yana, onun imzası benim için senet oldu hep.

Harika çevirmendir. Muhteşem oyunlar çevirdi. Çok iyi yönetmen, çok da iyi yapımcıdır. Tiyatrolar kurdu, yönetti.

Özetle.. Ergen uluslararası sanatçıdır. Tiyatro'nun Kabesi, Londra'da, West End'de tiyatro kurdu, yönetti. Tiyatro alanında almadık ödül bırakmadı..

Daha ne istersiniz, söyler misiniz?.

Başarılar Mehmet Ergen!.