Abone Ol

Hillary'nin güzel asistanı aslında sevgilisi mi?

2016’da gerçekleşecek başkanlık seçimleri için kampanyasını sürdüren emlakkralı Donald Trump, başkanlık yarışındaki rakibi Hillary Clinton’ın yardımcısı Huma Abedin’i sert bir dille eleştirdi.

Hillary'nin güzel asistanı aslında sevgilisi mi?

ABD’de 2016’da gerçekleşecek başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adayı olmak için kampanya yürüten Donald Trump, Demokrat Parti’nin adayı olmak için yarışan Hillary Clinton’ın yardımcısı Huma Abedin’i topa tuttu. Kampanyasına başlamasından bu yana göçmen ve kadın karşıtı sözleriyle gündemden düşmeyen Trump, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından paylaştığı mesajda Abedin’i ‘güvenlik riski’ olarak niteleyerek, devlet sırlarını kocasıyla paylaşmakla suçladı.

Clinton hemen cevap verdi

First lady olduğu dönemden beri yardımcılığını üstlenen Huma Abedin’e yöneltilen eleştirilere öfkelenen Clinton, MSNBC televizyonuna verdiği röportajda, Trump’ın bir komplo teorisyeni olduğunu vurgulayarak, “O başkan adayı değil. O sadece ‘karşı olma’ adayı. Kinaye ve insanları karalama konusunda mükemmel bir iş çıkartıyor. Bana istediği kadar saldırabilir ama bazı insanlara sataşması canımı çok sıkıyor” ifadelerini kullandı.

Adeta ‘gölgesi’ konumunda

Hillary'nin güzel asistanı aslında sevgilisi mi? - Resim: 1

Hillary Clinton’ın eşi Bill Clinton’ın ABD Başkanı olduğu dönemde ofisinde stajyer olarak görev alan Huma Abedin, geçen 20 yıl içerisinde eski first lady’nin adeta ‘gölgesi’ haline geldi. 2012’de karıştığı seks skandalı nedeniyle Kongre üyeliğinden istifa eden Anthony Weiner’in eşi olan 39 yaşındaki Abedin, Beyaz Saray yıllarının ardından Clinton’a siyasi kariyeri boyunca eşlik etti. Clinton’ın seçim kampanyasında 3 numaralı isim olarak anılan Abedin’in emrinde 30 kampanya çalışanı bulunuyor. Toplantı ve miting tarihlerinin belirlenmesi gibi önemli görevlerin büyük bölümünden sorumlu olan Abedin, yetişemediği toplantılarda Clinton’ın yerini alıyor.


Sevgilisi bile demişlerdi

Amerikan basını, geçtiğimiz yıllarda Clinton’la Abedin arasındaki ilişkinin profesyonel iş yaşamından başka boyutlara taşındığını öne sürmüştü. İddiaya göre Bill Clinton’la evliliği kötü giden Hillary Clinton, ‘sevgilisi’ olan Abedin’le yakın olabilmek için genç kadını yardımcısı yapmıştı.


Bağlılık yemini etti

Trump, geçtiğimiz gün Cumhuriyetçi Parti içinde yapılacak seçimleri kaybetmesi halinde, bağımsız olarak ABD başkanlığı için aday olmayacağına dair partisine bağlılık yemini etmişti.