Abone Ol

Heykel tartışması İtalya'ya sıçradı: Tecavüz, pedofili hata değildir

Siyahların Yaşamı Değerlidir hareketi kapsamında birçok ülkede ırkçılık ve sömürgecilikle bağlantılı kişilerin heykelleri hedef alınırken İtalya'da da gazeteci Indro Montanelli'nin heykeli tartışmaların odağına yerleşti.

Heykel tartışması İtalya'ya sıçradı: Tecavüz, pedofili  hata değildir

2001'de 92 yaşındayken hayatını kaybeden Indro Montanelli, sömürgeciliği savunması ve 12 yaşındaki Eritreli bir kız çocuğunu satın alarak evlenmesi nedeniyle tepkilerin merkezinde.

BBC News'den Övgü Pına'ın haberine göre;

Montanelli'nin Milano'da kendi adını taşıyan bir parkta bulunan heykeli, geçen hafta sonu öğrenci kolektiflerinin boyalı saldırısına uğradı. Protestocular heykelin kaidesine "ırkçı" ve "tecavüzcü" yazdı.

Anti-faşist Sentinelli örgütü de heykelin kaldırılması ve parkın isminin değiştirilmesi talebiyle Milano Belediye Başkanı'na hitaben bir açık mektup yayımladı.

Mektupta, "Milano'da, faşist rejimin Etiyopya'daki saldırıları sırasında 12 yaşındaki Eritreli bir kız çocuğunu seks kölesi olarak satın alması ve evlenmesiyle övünen Indro Montanelli'ye adanmış bir park ve heykel var. Kente ve demokratik, antifaşist değerlerine hakaret teşkil eden bu duruma artık yeter demenin vakti geldi" denildi.