Abone Ol

O çapulcu sürüsü kaçtı, Mehmetçik tek başına savaşıyor

Mehmetçik IŞİD'e Bab’ı dar ederken, terör örgütüyle mücadele ettiğini söyleyen koalisyon ülkeleri ise kayıplara karıştı. Harekata başta ABD olmak üzere hiçbir ülke destek vermedi.

O çapulcu sürüsü kaçtı, Mehmetçik savaşıyor

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 122. gün geride bırakılırken, zorlu Bab operasyonunda sona yaklaşıldı. Türk askeri, ölüm kalım mücadelesi verdiği Bab'da, 'müttefikleriyle' birlikte dahil olduğu IŞİD'e karşı uluslararası koalisyon güçlerinden hiçbir destek görmedi. Terör örgütü IŞİD'e karşı yalnız bir mücadele yürütmek zorunda kalan TSK, dün harekata ilişkin yapılan bilgilendirmede bu duruma işaret etti. TSK açıklamasında, “Koalisyon Güçleri tarafından hava harekatı icra edilmemiştir" denildi. Bab operasyonuna ABD öncülüğündeki koalisyondan hiçbir ülke destek vermezken, Türkiye'nin 'müttefiki' bu ülkeler cepheyi sadece izlemekle yetindi.


DESTEK DEĞİL KÖSTEK


Bab'da Türkiye'yi yalnız bırakan koalisyon ülkeleri, diğer cephelerde verdikleri kararlarla IŞİD'e adeta payanda oldu. ABD'nin PKK/PYD ile birlikte yapacağını ilan ettiği Rakka operasyonunu sürekli ertelemesi, buradaki IŞİD'li eröristlerin Bab'a gelip Mehmetçiğe karşı direnişi artırmasıyla sonuçlandı. ABD sadece Rakka'yı değil, İran destekli gruplar, PKK ve Irak ordusuyla giriştiği Musul harekâtını da durdurdu. Bundan yararlanan IŞİD, çok sayıda militanını, yolları açık durumda olan Musul batısından Suriye'ye taşıdı.


ÖRGÜTE YOL AÇTILAR


Çok sayıda IŞİD'li teröristin gerek Musul'dan gerekse Rakka'dan Tapka Barajı'nı kullanarak yaklaşık 80 kilometrelik bir yolu elini kolunu sallayarak nasıl geldiği, Rakka'yı istediklerinde vuran ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bunu nasıl görmediği, silah ve mühimmatı nedense bir türlü tükenmeyen IŞİD'in ikmal sistemini nasıl tamamladığı, müttefiklerinin Türkiye'nin 16 şehit verdiği Bab'da neden yalnız bırakıldığı sorgulanıyor.IŞİD'e büyük bir darbe indirecek operasyonda IŞİD'le mücadele ettiğini savunan ülkelerin hiçbir şekilde yer almaması, “Hepsi kaçtı" dedirtiyor. IŞİD'le mücadele koalisyonunda ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya, Kanada, Belçika, Danimarka ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu 13 ülke yer alıyor.


322 IŞİD'Lİ ETKİSİZ


Öte yandan Bab'da son 2 günde öldürülen IŞİD'li terörist sayısı 322'ye ulaştı. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında yabancıların da bulunduğu öğrenildi. Terörist örgüt IŞİD, militanlarına 'Kıyamet Savaşı'nın yaşanacağı yer olarak Bab'ı işaret ediyor.


PKK'ya İHA'yı kim verdi?


Dün El Bab'da yaşanan çatışmalarda Mehmetçik, buradan sonra sıranın Münbiç'e gelmesini bekleyen PYD/PKK'ya ait bir insansız hava aracı (İHA) ele geçirildi. Sözkonusu İHA'nın terör örgütü PKK'ya ait olduğu belirtiliyor. Bu durum, PKK'nın Suriye'deki ortağı ABD'nin, Bab'daki TSK operasyonunu terör örgütü vasıtasıyla yakın takibe aldığını ortaya koydu.


Liderleri havaya uçtu

TSK, Suriye'nin Bab ilçesinde dün, 2'si çatışmalarda 22'si hava harekatlarında olmak üzere toplam 24 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Dün akşamsaatlerinde ise içlerinde üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu IŞİD grubunun toplantı halinde olduğu istihbaratının alınması üzerine, sözkonusu bina savaş uçaklarınca bombalandı. Karargah binasının yerle bir edildiği operasyonda en az 18 IŞİD'li terörist daha öldürüldü. Gün boyunca ise 37'si bina, 3'ü cephanelik ve bir de lojistik merkezi olmak üzere toplamda 51 hedef vuruldu. Harekat başladığından bu yana kontrollü olarak imha edilen EYP sayısı 2 bin 208'e, mayın sayısı da 42'ye yükseldi.