Abone Ol

HDP operasyonu Alman medyasını ayağa kaldırdı

HDP’ye operasyon Almanya’da geniş yankı buldu

HDP operasyonu Almanları ayağa kaldırdı

HDP’ye operasyon Almanya’da geniş yankı buldu Ahmet Yıldırım / Dortmund, 4 Kasım (DHA) – HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 9 HDP'li milletvekilinin gözaltına alınması Alman basınında geniş yer buldu. İşte Alman medyasının başlıkları:

Spiegel:

Polis Kürt yanlısı HDP liderlerini göz altına aldı Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete yönelik baskıları artırıyor. Güvenlik güçleri aralarında parti liderlerinin de bulunduğu Kürt yanlısı 11 HDP milletvekilini göz altına aldı. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ dün akşam göz altına alındı. Göz altına alınanlar arasında İdris Baluken ve Sırrı Süreyya Önder gibi tanınmış milletvekilleri de var. 59 milletvekili bulunan HDP, parlamentoda 3.parti konumunda ve en büyük Kürt partisi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ):

Erdoğan Kürt partisi HDP liderlerini göz altına aldırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisini eleştirenlere yönelik bir adım daha attı: Gece yarısı yapılan operasyonlarda HDP’nin önde gelen politikacıları göz altına alındı. HDP parlamentoda 3.büyük parti ve Kürtlerin politik temsilcisi. Bild: Türkiye’de Erdoğan karşıtları göz altına alındı Erdoğan Türkiye’de Kürt karşıtı politikasını sertleştiriyor. Gece yapılan bir dizi operasyonda polis Kürt yanlısı muhalefet partisi HDP’nin liderlerini göz altına aldı. Göz altına alınanlar arasında eş başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ve çok sayıda HDP milletvekili olduğu belirtiliyor. HDP’li politikacılar terör propagandasıyla itham ediliyor. Die Zeit: Polis Kürt yanlısı HDP liderlerini göz altına aldı Türkiye’de Kürt yanlısı HDP’nin iki lideri Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ terör operasyonu kapsamında göz altına alındı. Göz altılarla birlikte Türk Hükümeti muhalefete yönelik baskıyı artırıyor. Parti avukatlarına göre en 13 milletvekili daha göz altına alındı.