Abone Ol

HDP'li Sırrı Sakık: Ekrem İmamoğlu Kürtlere teşekkür etmeliydi

HDP ve Kürt siyasetinin önemli isimleri Ahmet Türk ve Sırrı Sakık Türkiye Gündemi'nden Müşerref Seçkin'e konuştu. Sakık , İmamoğlu Kürtlere teşekkür etmeliydi dedi. Türk ise Erdoğan'ın B planı var ki yeniden seçimi istedi dedi.

HDP'li Sakık: İmamoğlu Kürtlere teşekkür etmeliydi

HDP'nin önemli isimleri Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Muş belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, Avrupa Birlğinin kuruluş yıldönümü nedeniyle yapılan etkinliklere katıldı.

İki siyasetçi Türkiye Gündemi.com'dan Müşerref Seçkin'e İstanbul seçimleriyle ilgili kritik değerlendirmelerde bulundular.

Ahmet Türk, "Erdoğan'ın bir başka planı vardır. Yoksa kaybedeceği belli olan bu yeniden seçimi istemezdi. Bizim tutumumuz belli, yetkili kurullarımız gereken açıklamayı yaptı" dedi.

Sırrı Sakık "Erdoğan'ın bir B planı vardır" sözleriyle Ahmet Türk'ün saptamasına katıldı. Sakık "İstanbul'dan yeni geldim. Taksiye bindim, esnafla denk geldim. Herkes İmamoğlu diyor. Bu bu kadar açıkken neden seçim yenilensin istedi, düşünmek lazım "dedi.

Sırrı Sakık  sohbet sırasında dikkat çeken eleştirilerde de bulundu. Sakık, "İmamoğlu o konuşmasında Kürtlere teşekkür etmeliydi"dedi. Ayrıca, bütün Türkiye İstanbul'a yöneldi. Bizim yaşadığımız hukuksuzluklar için kimse sesini çıkarmadı. Bunların bir düşüncesi var, 1071 Malazgirt, (3 oyla orada kazandılar) 1453 İstanbul, orada kaybettiler, plan bozuldu. İstanbul için ısrar etmeleri bundan.

Her iki HDP'li de Öcalan mektubu hakkında yorum yapmak istemedi.

Türkiye Gündemi - Müşerref Seçkin