Abone Ol

HDP'li Garo Paylan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Görüştü

Global Ermeni Zirvesi için Ermenistan'da bulunan HDP milletvekili Garo Paylan Ermenistan Başkanı Nikol Paşinyan ile görüştü

HDP'li Garo Paylan Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Görüştü

Agos Gazetesi'nin Başbakanlık kaynaklarından aldığı bilgiye dayandırdığı haberine göre Nikol Paşinyan, Garp Paylan'ı karşıladı. HDP'li Paylan, görüşmede Türkiye'deki Ermeni toplumunun mevcut durumu, toplum hayatıyla ilgili konular hakkında bilgi verdi.

Paşinyan, Paylan'ın, Ermenilerin dünya çapındaki gündem konularının tartışıldığı zirveye katılımını ve bu sorunların çözümüne katkıda bulunma isteğinin önemini vurguladı. Paylan ve Paşinyan Ermenistan-Türkiye normalleşme süreci hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Başbakanlık ofisinden verilen bilgiye göre Paşinyan Paylan'a Ermenilerin karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadele etmeye çalıştığı için teşekkür etti. Paylan ayrıca Ermenistan'ın ilk cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan ile de görüştü.

İki saatten fazla süren görüşmede Paylan ve Ter Petrosyan Ermenistan-Türkiye ilişkilerinin ilerlemesine dair perspektifleri ele aldı. Görüşmeye Petrosyan'ın başdanışmanı Jirayr Libaridyan da katıldı. Paylan'ın Tüm Dünya Ermenileri Katolikosu II. Karekin ile de görüşmesi bekleniyor.