Abone Ol

HDP'den İYİ Parti'ye flaş yanıt: Tek adam rejimine su taşıyorlar..

Medyafaresi.com özel haber- İYİ Partili Koray Aydın, HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in İYİ Parti'ye yönelik sözlerine, “Ben bu sözlerin AKP ile karşılıklı anlaşma çerçevesi içerisinde dile getirildiğini düşünüyorum" demişti. Koray Aydın’a yanıt HDP’li Garo Paylan’dan geldi.

HDP'den yanıt: İYİ Parti tek adam rejimine su taşıyor

Hülya Karabağlı / Medyafaresi.com özel haber

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in "Bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Nasıl yapalım?' diye fikrimizi merak eden parti, bugün bize koordinat biçemez. İyi Parti'yi kastediyorum” açıklaması iki partiyi gerilim hattına taşıdı.

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in İYİ Parti’nin aracılar göndererek HDP’yle nasıl çalışabileceklerini sorduğuna ilişkin açıklamasından sonra başlayan gerilim hattında, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın Önder’in sözlerini kastederek “Ben bu sözlerin AKP ile karşılıklı anlaşma çerçevesi içerisinde dile getirildiğini düşünüyorum” açıklamasına yanıt HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan’dan geldi.

HDP’nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Paylan, “İYİ Parti iktidar mı olmak istiyor yoksa Türkiye’ye demokrasi mi getirmek istiyor önce buna karar vermek durumunda” dedi.

İYİ Parti’nin AKP’ye yaklaştığı konusunda  bazı işaretler bulunduğunu ifade eden Paylan, “İYİ Parti bir süredir iktidara belli jestlerde bulunuyor ve ‘Memleket Masası’ derken Yenikapı’daki o tekçi ayrımcı anlayışa referans ediyor ve HDP’yi bir kenara bırakıp kendilerine göre milliyetçi partilerin birlikteliğine dönük bir plan ortaya  konuluyor.

HDP’yi dışarıda bırakan her senaryo iktidarın değirmenine su taşır” diye konuştu.

Paylan’ın Medyafaresi.com’a değerlendirmeleri şöyle:

“İYİ Parti bir süredir iktidara belli jestlerde bulunuyor”

"Cumhur İttifakına karşı Millet İttifakı yapılanmasıyla kaybettirme stratejisi gösterdik Batı’da. Kaybettirme stratejisi de başarılı oldu biliyorsunuz. İyi Parti üzerinden bir operasyon yapılıyor muhalefete.

İYİ Parti bir süredir iktidara belli jestlerde bulunuyor ve ‘Memleket Masası’ derken Yenikapı’daki o tekçi ayrımcı anlayışa referans ediyor ve HDP’yi bir kenara bırakıp kendilerine göre milliyetçi partilerin birlikteliğine dönük bir plan ortaya  konuluyor. HDP’yi dışarıda bırakan her senaryo iktidarın değirmenine su taşır.

“İYİ Parti tek adam rejimine su taşıma iddiasındaysa muhalefette var olup olmadığı sorgulanacaktır”

Yapmamız gereken bu tek adam rejimine demokratik bir parlamenter bir rejime çevirmektir. Burada İYİ Parti milliyetçi bir parti, MHP gibi milliyetçi bir parti, biz bunu biliyoruz ama onların da parlamenter demokrasiye ihtiyaç var.

Bizim İYİ Parti ile anlaşmamız söz konusu olamaz, onların varlığına saygı gösteriyoruz onların da bizim varlığımıza saygı göstermesini bekleriz. Demokratik bir parlamenter rejimde her türlü düşünce var olacaktır orada bu düşünceler birbirine saygı göstermek durumunda parlamenter sistemin varlık nedenlerinden biri de bu.

İYİ Parti demokratik bir parlamenter rejim iddiasındaydı ama şimdi eğer ki tek adam rejimine su taşıma iddiasında ise artık muhalefette var olup olmadığı sorgulanacaktır.

Mesele tek adam rejimine karşısında demokratik parlamenter rejim iddiasında devam ediyorlarsa buna karşı olmak pozisyonunda ve demokratik parlamenter rejime dönme iddiasında buluşabiliriz.  Bu HDP ile İYİ Parti’yle bir ittifak yaptığı anlamına gelmiyor ne onlar bizimle yaparlar ne de biz onlarla.

Ama mutabık kaldığımız nokta demokratik bir parlamenter rejime dönmemiz o zeminde memleket hayrına politikaları tartışmamız. Ama onlar bu konuda daha net bir durumda değiller; tek adam rejimiyle birlikte mi hareket edecekler yoksa demokratik parlamenter rejime dönme iddialarına devam ediyorlar bu sorunun cevabını İYİ Parti verecek. İYİ Parti iktidar mı olmak istiyor yoksa Türkiye’ye demokrasi mi getirmek istiyorlar önce buna kararını varmak durumundadır."

medyafaresi.com